Ο Παναθηναϊκός ήταν σε άλλο γήπεδο… Ήταν εκτός τόπου και χρόνου… Ήταν αλλού γι’ αλλού… Οποια πρόταση κι αν διελέξετε το ίδιο θα είναι και θα αποτυπώνει επ’ ακριβώς την κάκιστη εικόνα του Παναθηναϊκού στο Κάουνας. Το τριφύλλι ήταν σκιά του εαυτού  του και έτσι έχασε από την Zalgiris με 93-78.

Μάλιστα αυτή η αποτυχία ήταν «ιστορική», και θα θα μπει στην… μαύρη βίβλο των ηττών. Το σημερινό (8/4) 93-78 από την ομάδα του Martin Schiller είναι η πιο βαριά ήττα του τριφυλλιού στην Λιθουανία από την Zalgiris στην ιστορία των μαχών των δυο ομάδων στην Euroleague.

Και πάλι καλά θα πρέπει να λέει ο Παναθηναϊκός, καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 24 πόντους κι αν δεν συνερχόταν κάπως στο τέλος και δεν έκοβαν ταχύτητα και δεν έπαιζαν από ένα σημείο και μετά με τα “δεύτερα” οι Λιθουανοί, τα… κοντέρ θα κινδύνευαν να σπάσουν.

Τα στατιστικά του Παναθηναϊκού στο αποψινό ματς δεν τα λες και τραγικά, αν και είχε το σίγουρα κακό 41,9% στα δίποντα (13/31).

Οι πράσινοι είχαν 13/30 (43,3%) στα τρίποντα, έκαναν 11 κλεψίματα, είχαν 23 ασίστ και 15 λάθη. O Nedovic (17π. με 4/5τριπ., 1/1διπ., 3/3βολ.) έκανε το καλύτερό του παιχνίδι μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του. Οι Bentil (13π. με 3/3τριπ.), Auguste (9π. και μάλιστα με 1/1τριπ., 4ριμπ.). Ο Hezonja βέβαια, έμεινε στα ρηχά (8π.).

Το πρόβλημα, όμως, δεν ήταν ο Κροάτης. Ηταν η πράσινη άμυνα, που… απουσίαζε από το ματς! Εκεί έγινε το κακό. Η άμυνα ήταν ξέφραγο αμπέλι και επέτρεψε στην Zalgiris, που έπαιζε χωρίς τον σταρ της, τον Lauvergne (τραυματίας) να βάλει 93π. στον Παναθηναϊκό, ενώ πριν το ματς αυτό είχε μ.ο. στην επίθεση 76,9 πόντους!

Από την Zalgiris πρώτος σκόρερ ήταν ο πρώην πράσινος Lukas Lekavicius με 20π., ενώ σπουδαίο ματς έκανε ο Walkup (18π., 4ριμπ., 5ασ., 2κλεψ.).

TO BINTEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ