Πιο γλαφυρά δεν θα μπορούσε να το πει ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ήττα από τη Zalgiris: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να χάσουμε». Και ο Ολυμπιακός το έκανε για δεύτερη φορά κόντρα στον ίδιο αντίπαλο.

Αν γυρίσουμε μερικούς μήνες πίσω στο χρόνο, στην πρεμιέρα της EuroLeague, θα θυμηθούμε ότι οι “ερυθρόλευκοι” απώλεσαν διαφορά 11 πόντων στην τελευταία περίοδο, χάνοντας το παιχνίδι από την Zalgiris μέσα στο ΣΕΦ (67-68) με τον Rokas Jokubaitis να σημειώνει τότε τις νικητήριες ελεύθερες βολές 3,5’’ πριν από τη λήξη.

Ο Ολυμπιακός είχε σε εκείνο το ματς 3/18 σουτ και 1 λάθος στο τέταρτο δεκάλεπτο. Προηγήθηκε 67-63 με 1’47’’ να απομένουν, αλλά δεν σκόραρε ξανά. Έχασε τα επόμενα δύο σουτ που επιχείρησε, ο Walkup (πάλι αυτός!) είχε μειώσει με τρίποντο σε 67-66 και στην τελευταία φάση (μετά τις βολές του Jokubaitis) ο Σλούκας δεν πρόλαβε καν να κάνει σουτ.

Θυμηθείτε τι έγινε σε εκείνο το παιχνίδι:

Στο αποψινό παιχνίδι, στο Κάουνας, από το τρίποντο του Σπανούλη που έκανε το σκορ 72-79 (με 3’11’’ να απομένουν για τη λήξη) και μετά, ο Ολυμπιακός είχε 0/2 τρίποντα, 0/3 δίποντα και 2 λάθη. Όπως και στο ΣΕΦ, δηλαδή, δεν κατάφερε να σκοράρει στα τελευταία δύο λεπτά.

Η Zalgiris, από τη μεριά της, τελείωσε το ματς με 3/3 δίποντα και 1/1 τρίποντο στα τελευταία 1’50’’.