Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ετοιμοπόλεμη για να αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής (15/05) τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει την πρόκριση της στον μεγάλο τελικό του Final Four, και όπως δήλωσαν οι Κάιλ Χάινς, Σόνι Ουίμς και Αντρέι Κιριλένκο, ξέρουν πως αυτό μόνο εύκολο δεν θα είναι, αλλά θα κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν.

Αρχικά ο Κάιλ Χάινς δήλωσε:

«Κάθε φορά που έρχομαι εδώ είναι κάτι το διαφορετικό. Έχω βρεθεί και στις δύο… πλευρές κι έχω ζήσει και στιγμές χαράς, αλλά και λύπης. Όπως και να έχει είναι μία σπουδαία εμπειρία και την απολαμβάνω. Ξέρω πως είναι δύο παιχνίδια, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Όλα έχουν να κάνουν για το πως προετοιμάζεσαι για το παιχνίδι και πόσο συγκεντρωμένος είσαι. Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε τον Ολυμπιακό να τρέξει τον ρυθμό του.

Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Σε αυτό το ΦάιναλΦορ υπάρχουν περίπου ισάξιες ομάδες. Δεν μπορώ να πω πως κάποια ομάδα είναι πολύ καλύτερη από την άλλη, όπως πέρυσι που η Μακάμπι φάνταζε το αουτσάιντερ. Αλλά, σε ένα ΦάιναλΦορ  όλα μπορούν να γίνουν και τα περσινά παιχνίδια ήταν ένα παράδειγμα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται οι πέντε καλύτερες ομάδες στη Μαδρίτη.»

Στην συνέχεια πήρε την σκυτάλη το βαρύ πυροβολικό της ”Ρωσικής αρκούδα”, Αντρέι Κιριλένκο ο οποίος με την σειρά του πρόσθεσε:

«Ενδεχομένως η Ρεάλ να έχει 1% παραπάνω πιθανότητες για το λόγο που αγωνίζεται στην έδρα της, αλλά πιστεύω πως κάθε ομάδα αξίζει να βρίσκεται εδώ. Σίγουρα, η πίεση για τη νίκη είναι μεγάλη. Το να παίζεις με πίεση είναι δύσκολο. Όμως, εάν θες να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να νικήσεις τους καλύτερους. Οι τέσσερις καλ., πρόσθεσε».

Τέλος ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην σειρά με τον Παναθηναϊκό, Σόνι Ουϊμς αναφέρθηκε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε και τον Κιριλένκο τώρα, σε σχέση με το 2013 και το 2014. Πρόκειται για μία μεγάλη διαφορά στην ομάδα μας. Προσδίδει όγκο, ιδίως στην άμυνα, καθώς και στο ριμπάουντ. Μας προσφέρει all-around παιχνίδι. Έχουμε ισορροπία ως ομάδα, αφού όλοι είμαστε υγιείς πια. Προερχόμαστε από καλές εμφανίσεις στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και της VTB League. Είμαστε απολύτως συγκεντρωμένοι.

Ο Ολυμπιακός παίζει δυνατά, ιδίως στην άμυνα. Και κάνει θραύση στο επιθετικό ριμπάουντ, επομένως πρέπει να το προσέξουμε ιδιαιτέρως αυτό. ΦΥσικά πρέπει να προσέξουμε και τον Σπανούλη.

Στο τέλος θα ‘ναι θέμα ποιος το θέλει πιο πολύ. Δε θα ‘ναι αγκαλίτσες και φιλάκια, αλλά ποιος θα μοχθήσει περισσότερο. Δείχνουμε καλοί στα χαρτιά, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο παρκέ»

Σταύρος Γιαννόπουλος