Η CSKA Moscow παρά το γεγονός πως όλες οι ομάδες έχουν αναβάλλει τις δραστηριότητές τους λόγω κορονοϊού, διοργάνωσε ένα οικογενειακό διπλό που μετέδωσε και διαδικτυακά προς όλους τους φιλάθλους της. Το γεγονός ότι οι Ρώσοι συνεχίζουν και δουλεύουν παρά τη διακοπή των αγωνιστικών της υποχρεώσεων δεν αποτελεί παραβίαση των κανόνων, διότι η Κυβέρνηση έχει περάσει νόμο στον οποίο απαγορεύονται πάνω από 50 άτομα σε έναν κλειστό χώρο. Επίσης, το γεγονός πως κανένας από τα μέλη της δεν έχει βρεθεί θετικό στον έλεγχο για τον κορονοϊό της επιτρέπει να δουλεύει εντατικά.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός της CSKA Moscow:

 “Δεν προσπαθούμε να είμαστε η εξαίρεση. Τηρούμε όσα λέει η κυβέρνηση και ο Δήμος. Είμαστε λιγότερα από 50 άτομα. Είχαμε μια συμφωνία με τους παίκτες και τη διοίκησή μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είναι σεβασμός και στους φιλάθλους να τους δείξουμε πως συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Περιμένω οι παίκτες να είναι σοβαροί και να ήταν σοβαροί. Για διαφορετικούς λόγους ακολουθούν διαφορετικούς ρυθμούς ο Βοροντσέβιτς και ο Μάικ (Τζέιμς). Για τον Βοροντσέβιτς είναι η μόλις δεύτερη προπόνησή του με επαφές μετά τον τραυματισμό του. Ο Μάικ ήταν σε καραντίνα, δεν έκανε προπόνηση, εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά κι αυτός ήταν εδώ μετά από δέκα μέρες. Σπάσαμε τη ρουτίνα με το διπλό αυτό. Συνήθως είναι κάτι που κάνουμε όταν έχουμε πολλές μέρες συνεχόμενης προπόνησης, αλλά χωρίς κάμερες και ίντερνετ. Είναι μια ευκαιρία και για τους προπονητές να δουλέψουν με τους παίκτες σε υψηλή ένταση”.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

Μάλιστα στο διπλό αυτό οι μπλε νίκησαν τους κόκκινους με σκορ 103-72. Ο Mike James σημείωσε 26 πόντους για τους μπλε με τον Ron Baker να είναι άξιος συμπαραστάτης με 12 πόντους. Ο Κώστας Κουφός είχε 6 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ. Από τους 9 παίκτες των Κόκκινων, οι 6 είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτοί ήταν οι εξής: Darrun Hilliard 19, Daniel Hackett 16, Johannes Voigtmann 15, Mikhail Kulagin 13, Ivan Ukhov και Kyle Hines με 11.

Δείτε το βίντεο με το οικογενειακό διπλό της CSKA Moscow: