Τον Ερυθρό Αστέρα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή (1/11 – 21:30 – ΔΤ) για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα στην «Χάλα Πιονίρ» με τον 20χρονο φόργουορντ των Σέρβων, Λούκα Μίτροβιτς να τονίζει πως περιμένει με ανυπομονησία το συγκεκριμένο παιχνίδι απέναντι τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης.

«Το περιμένω με ανυπομονησία όπως και κάθε παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε απέναντί μας, μία που έχει κατακτήσει έξι φορές την Ευρωλίγκα» για να συνεχίσει μιλώντας για τις δυσκολίες της αναμέτρησης: «Αν και σε κάθε ματς μπαίνουμε ως αουτσάιντερ, δεν πετάμε ποτέ λευκή πετσέτα, ειδικά όταν παίζουμε μπροστά στο κοινό μας. Ελπίζουμε να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στην Ευρωλίγκα. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα σημαίνει πολλά για μας και τον κόσμο μας. Θα μας τονώσει την αυτοπεποίθηση και θα αποδείξει πως δεν είμαστε τυχαία στη διοργάνωση αυτή και πως μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους κορυφαίους της Ευρώπης».

Ο Μίτροβιτς μίλησε για την πολύ δυνατή φροντ λάιν των «πρασίνων» τονίζοντας: «Δεν έχουμε αντιμετωπίσει ως τώρα ομάδες με τόσο δυνατή ρακέτα. Ο Γκιστ και ο Λάσμε είναι καταπληκτικοί αθλητές, ο Φώτσης έχει πολύ καλό σουτ από μακριά και υπάρχουν έμπειροι παίκτες όπως ο Μαυροκεφαλίδης και ο Μπατίστ. Θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο και θα χρειαστεί να παίξουμε καλή άμυνα, πολύ καλύτερη από τα παιχνίδια με τη Μακάμπι και τη Λοκομοτίβ».

Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα αναμένεται να δημιουργήσουν «καυτή» ατμόσφαιρα, όμως ο Μίτροβιτς δεν θεωρεί ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα επηρεαστούν: «Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ έμπειρη ομάδα για να επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα. Άλλωστε έχει παίξει πολλές φορές και με την Παρτιζάν στο ίδιο γήπεδο. Ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει, αλλά δίνοντας ώθηση σε μας».