Αποστολή στην Μαδρίτη: Μάκης Δρόσος

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η γιορτή…

Σήμερα είναι του Αγίου Ισίδωρου στην Μαδρίτη, που είναι ο πολιούχος Άγιος της πόλης και έτσι όλα κινούνται σε πολύ χαλαρούς ρυθμούς. Τα μαγαζιά δεν έχουν ανοίξει, ενώ στα σχολεία, έχει γιορτή, με τα κοριτσάκια ειδικά να φορούν κάτι όμορφα και ιδιαίτερα παραδοσιακά φορέματα και να κρατάνε και όλα ασορτί πουγκί με το φόρεμα τους. Μάλιστα δεν είναι και λίγοι εκείνοι οι οπαδοί της «βασίλισσας» , που έχουν κάνουν και το τάμα τους στον Άγιο, για να κερδίσει η ομάδα τους σήμερα και να περάσει το εμπόδιο της Φενέρ και του Ζέλιιρ Ομπράντοβιτς, αλλά και να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο. Για να δούμε…

Μιλώντας για Ομπράντοβιτς πιο πάνω, είναι δεδομένο ότι ο Σέρβος τεχνικός, είναι ο πιο χαλαρός, από όλους τους προπονητές, που είναι στην Μαδρίτη. Άλλωστε είναι και αυτός ο οποίος έχει τις περισσότερες κούπες, από όλους, στην Ευρωλίγκα και είναι λογικό να κάνει και mind games με τον Λάσο, τον πρώην παίκτη του και νυν προπονητή της Ρεάλ, αλλά και με όλους. Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι ο Ομπράντοβτς, έχει μία εξαιρετική παράδοση υπέρ του. Έχει κατακτήσει το τρόπαιο, με κάθε νέα του ομάδα, στην πρώτη του συμμετοχή με αυτή σε Φάιναλ Φορ. Το είχε πετύχει με την Παρτίζαν το 1992, το πέτυχε με την Μπανταλόνα το 1994, το πέτυχε με την Ρεάλ το 1995 και με τον Παναθηναϊκό το 2002.

Στον Ολυμπιακό ο Λοτζέσκι, θα είναι κανονικά στην αποστολή σήμερα, το θέμα, είναι σε τι κατάσταση θα είναι και πόσα υγρά έχει χάσει. Ο αμερικανός θα είναι μεγάλη απουσία, αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος και δεν μπορέσει να παίξει. Πάντως ο ίδιος, δεν μιλάει καν για αυτό το ενδεχόμενο.

Στο οργανωτικό κομμάτι οι Ισπανοί προς το παρόν παίρνουν άριστα. Έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, σε όλους τους τομείς και προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Το μεγάλο μείον είναι ότι δεν μιλάνε σχεδόν καθόλου αγγλικά οι περισσότεροι, αλλά σε σχέση με αυτό που βιώσαμε πέρσι στο Μιλάνο, καμία σχέση. Θυμόμαστε τους Ιταλούς να βάφουν κάγκελα πέρσι στον περιβάλλοντα χώρο, μέχρι και την ημέρα των ημιτελικών, χωρίς να βάζουν προειδοποιητικές πινακίδες και να είναι ουκ ολίγοι εκείνοι που την πάτησαν. Αντίθετα οι Ισπανοί, έχουν προνοήσει και φροντίσει σχεδόν για όλα. Παίζει βέβαια σε αυτό το ρόλο, ότι η ομάδα τους η Ρεάλ, είναι παρόν σε αυτό το Φάιναλ Φορ, σε αντίθεση με το περσινό που η Αρμάνι δεν τα είχε καταφέρει.