Με μία συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του Φάιναλ Φορ στην Πόλη, μετά το 2012 όπου ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει νικώντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε εκείνον τον εκπληκτικό τελικό, να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν εκπρόσωποι από όλες τις τουρκικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, Φενερμπαχτσέ, Γαλατασαράι, Εφές, Νταρουσάφακα, αλλά και ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε με αφορμή την ανάθεση του Φάιναλ Φορ στην Πόλη και το Σινάν Ερντέμ:

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί θα ανακοινώσουμε κάτι που θα κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους εδώ. Είμαστε χαρούμενοι ανακοινώνοντας ότι το Φάιναλ Φορ του 2017 θα διεξαχθεί στο Σινάν Ερντέμ στις 19-21 Μαΐου. Είναι μια ιστορική σεζόν η φετινή για το μπάσκετ. Οι καλύτερες ομάδες θα παίξουν όλες εναντίον όλων στην κανονική περίοδο, θα συνεχίσουν με τα πλέι οφ και η σεζόν θα ολοκληρωθεί με το Φάιναλ Φορ. Θα προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό μπάσκετ.

Η βάση των φιλάθλων στην Πόλη είναι τεράστια. Είναι η πρώτη φορά που τέσσερις τουρκικές ομάδες θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Είναι η ιδανική πόλη, συγκυρία και περιβάλλον για να διεξαχθεί εδώ το Φάιναλ Φορ.

Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε το καλύτερο Φάιναλ Φορ. Περιμένουμε 14.000 φιλάθλους, περισσότερους από 500.000 επισκέπτες στο σάιτ μας. Θα έχουμε πολλές διαφορετικές παράλληλες εκδηλώσεις. Για παράδειγμα ένα εκατομμύριο φίλαθλοι ήρθαν στη Fan Zone πέρσι στο Βερολίνο. Θέλω να ευχαριστήσω την Turkish Airlines που στηρίζει τη διοργάνωση και την επιστροφή του Φάιναλ Φορ στην Κωνσταντινούπολη».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις πιθανότητες που έχει το Βελιγράδι να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση λέγοντας: «To Βελιγραδι παραμενει στο κολπο για το Final Four του 2018, ενω η Μοσχα ειναι το φαβορι για το 2019. Δεν μπορουμε να πουμε ακομη κατι επισημο, ισως το κανουμε στη διαρκεια του Οκτωβριου».

Ο εκπρόσωπος της Turkish Airlines, Ιλκέρ Αϊτσί με τη σειρά του δήλωσε: «Πιστεύουμε πως η επιτυχημένη μας συνεργασία με τη EuroLeague, μας κάνει χαρούμενους γι’ αυτή τη χορηγία. Είναι όμορφο να γυρίζει το Final Four σε αυτή την όμορφη πόλη. Έχουμε ανθρώπους που επενδύουν στο άθλημα, εξαιρετικούς προπονητές και παίκτες, αλλά και μια από τις καλύτερες λίγκες στην Ευρώπη. Μετά από όσα έγιναν πέρυσι με τη Φενέρμπαχτσε, με τον τρόπο που έχασε, είπαμε ότι θέλαμε την επόμενη σεζόν τη διοργάνωση του Final Four. Είχαμε την υποστήριξη και άλλων παραγόντων, οι οποίοι μας βοήθησαν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη EuroLeague. Περάσαμε και δύσκολες στιγμές, ειδικά το καλοκαίρι. Υπήρχαν γεγονότα που ήταν εναντίον μας, όμως η σχέση μας με τον Τζόρντι Μπερτομέου τα τελευταία χρόνια, ήταν καταλυτική. Θέλω να τον ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον του και τη στάση που κράτησε. Η EuroLeague θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη διοργάνωση και εμείς ως Turkish Airlines, θα έχουμε τον τίτλο του σπόνσορά της. Θυμάμαι πολλούς από όσους βρίσκονται εδώ, τους έβλεπα να αγωνίζονται. Έτσι είναι και με τους οπαδούς του μπάσκετ. Βλέπαμε τον Hedo Turkoglu και πάντα ρωτούσαμε τι έκανε στο τελευταίο του παιχνίδι. Ήταν θρύλος στο ΝΒΑ και έτσι γύρισε από εκεί. Έχουμε τις πιο καλές ομάδες, προπονητές, παίκτες. Αυτή θα είναι η καλύτερη διοργάνωση όλων των εποχών. Η Φενέρμπαχτσε έχασε πέρυσι στο τέλος, αλλά το καλό με τον ανταγωνισμό είναι ότι την επόμενη φορά μπορεί να είσαι ο τυχερός. Θα έχουμε 15 ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια της σεζόν. Ελπίζω πως το φετινό θα είναι το καλύτερο Final Four στην ιστορία».

Τέλος ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς, θέλησε κυρίως να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν για να γυρίσει η διοργάνωση στην πόλη του: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα του αθλητισμού και της κουλτούρας. Βήμα βήμα θα τα καταφέρουμε, χάρη και στη βοήθεια της Κυβέρνησης. Ευχαριστούμε και την Turkish Airlines που κάνει τρομερή προσπάθεια για να συμβούν όλα αυτά. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα καταφέρουμε να πάρουμε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, νομίζω πως το αξίζουμε. Αξίζουμε όλα αυτά τα μεγάλα γεγονότα. Ευχαριστώ όσους έχουν προσπαθήσει για να τα καταφέρουμε. Ευχαριστούμε και τον Τζόρντι Μπερτομέου».