Η Real Madrid στο Final 4 του Βελιγραδίου τη χρονιά 2017/18 ήταν η μεγάλη νικήτρια της διοργάνωσης και αυτό είχε την υπογραφή φυσικά του 19χρονου τότε Luka Doncic. Πάμε να δούμε όμως πως έφτασε στην κατάκτηση αυτή και ποια είναι τα ενδιαφέροντα στατιστικά που δημοσίευσε η ίδια η Euroleague σε ένα απολαυστικό βίντεο.

Αρχικά, οι “Μαδριλένοι” στην κανονική διάρκεια της σεζόν τερμάτισε στην 5η θέση της διοργάνωσης έχοντας ρεκόρ 19-11. Στην επόμενη φάση και τα Playoffs της διοργάνωσης βρήκε μπροστά της τον Παναθηναϊκό. Παρά την πρώτη τους ήττα στην Αθήνα από τους “πράσινους” ανέκαμψαν και κατάφεραν με τρεις συνεχόμενες νίκες να πάρουν το εισιτήριο για το πολυπόθητο Final 4.

Εκεί πέρασαν από τον πρώτο ημιτελικό το εμπόδιο της CSKA Moscow με 92-83 και έφτασαν στον τελικό, όπου αντιμετώπισαν την Fenerbahce και επικράτησαν με 85-80. Τι ξεχώρισε όμως η Euroleague από τον θεαματικό αυτό τελικό του Βελιγραδίου;

Η κατάκτηση αυτού του τροπαίου από την Real Madrid ήταν η 10η συνολικά στην ιστορία της και αποτελεί την μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο. Επίσης, ο Σλοβένος “μάγος” Luka Doncic με τους 15 πόντους του, τα 3 ριμπάουντ και τις 4 ασίστ έγινε ο νεότερος MVP στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Ο πρώτος σκόρερ όμως της ομάδας του Pablo Laso ήταν ο Γάλλος γκαρντ της ο Fabien Causeur που σημείωσε 17 πόντους, έχοντας ευστοχήσει και 3 φορές από τη γραμμή των 6.75μ. Από την πλευρά των Τούρκων βέβαια ο Nicolo Melli έγραψε το δικό του ρεκόρ σε τελικό Euroleague, σημειώνοντας 28 πόντους.

Μάλιστα, ο προπονητής των “Μαδριλένων” Pablo Laso έγραψε το δικό του ρεκόρ καθώς έγινε ο πρώτος Ισπανός coach μετά από 37 χρόνια που κατέκτησε 2 φορές και παραπάνω την κορυφή της Ευρώπης. Για αυτό το λόγο, η Euroleague θυμήθηκε τα ενδιαφέροντα αυτά “stat stories” του ξεχωριστού αυτού Final 4 του 2018.

Δείτε το εν λόγω απολαυστικό βίντεο: