Αφιέρωμα στον Aito Reneses έκανε η Turkish Airlines Euroleague αναφέροντας: «Ένας θρύλος του αθλήματος. Για πάνω από 45 χρόνια στην κορυφή, ο Reneses είναι ένας από τους καλύτερους».

Ο 73χρονος προπονητής μίλησε στην κάμερα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τα προπονητικά του χρόνια, αλλά και για την φετινή σεζόν στην Alba Berlin, στην οποία βρίσκεται από το 2017, λέγοντας:

«Κάποιες φορές στην Ισπανία είχαμε το πρόβλημα ότι ονειρευόμασταν πολύ, Εδώ ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Όλοι οι παίκτες και το επιτελείο χαίρονται να βελτιώνονται».

Συνέχισε: «Δεν έχουμε πίεση στην Euroleague, γιατί ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολα. Κάποιες φορές είναι δύσκολο για τους φιλάθλους να καταλάβουν ότι δεν θα νικήσουμε σε κάποια παιχνίδια, αλλά έρχονται στο γήπεδο, βλέπουν ότι παίζουμε με ένταση κι είναι μαζί μας μέχρι το τέλος».

Ο παίκτης του, Martin Hermannsson του “έπλεξε το εγκώμιο”: «Θυμάμαι την περσινή σεζόν. Πιθανώς έμαθα περισσότερα μαζί του μέσα σε ένα χρόνο, από όσα έχω μάθει σε όλη μου την καριέρα».

Δείτε το βίντεο-αφιέρωμα “focus” στον γερόλυκο των πάγκων: