Μια τραγική είδηση ήρθε να επισκιάσει τα πάντα στην χθεσινή αγωνιστική της Ευρωλίγκας, καθώς η ο θάνατος του οπαδού του Ερυθρού ΑστέραΜάρκο Ίβκοβιτς, στην Πόλη αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για το μπάσκετ!

Συγκεκριμένα, 400 φίλοι του Ερυθρού Αστέρα είχαν ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση της ομάδας τους, με την Γαλατασαραϊ. Ωστόσο, δεν είχαν προμηθευτεί εισιτήρια και έτσι δεν τους επετράπη η είσοδος στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Αυτό είχε ως συνέπεια να έρθουν σε σύγκρουση με την αστυνομία, με τους οπαδούς της Γαλατά να μην χάνουν την ευκαιρία να εμπλέκονται και αυτοί με αποτέλεσμα να προκύψουν άγριες συμπλοκές και τελικά ένας από τους εκδρομείς οπαδούς της ομάδας του Βελιγραδίου να δολοφονηθεί, δεχόμενος μαχαιριά στην καρδιά.

inner

«Είναι τραγικό. Ένας οπαδός μαχαιρώθηκε στην καρδιά και πέθανε. Προσπαθούμε να απομακρύνουμε τους Σέρβους φιλάθλους από την Τουρκία με ασφάλεια. Η αστυνομία δεν έκανε καλή δουλειά και η παρουσία της δεν ήταν αρκετή. Είχαμε προειδοποιήσει ότι μπορεί να γίνει κάτι κακό, αλλά κανείς δεν μας έδωσε σημασία. Είμαι σε διαρκή επαφή με την κυβέρνηση για το θέμα», δήλωσε ο πρέσβης της Σερβίας στην Τουρκία, Ζόραν Μάρκοβιτς. 

O Ερυθρός Αστέρας με ανακοίνωση του εξέφρασε την θλίψη του για τον χαμό του οπαδού του: «Οπαδός του Ερυθρού Αστέρα (25 ετών) σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά από τραύματα από μαχαιριές. Ο άτυχος νεαρός ταξίδεψε στην Τουρκία για το παιχνίδι των “ερυθρόλευκων” με τη Γαλατασαράι, αλλά μετά από επίθεση με μαχαίρι των Τούρκων χούλιγκανς έχασε τη ζωή του. Ο Ερυθρός Αστέρας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, συγγενείς και φίλους του θύματος».