Αποκαλύψεις έκανε ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σερβικά ΜΜΕ για τα όσα έγιναν πριν από ένα μήνα με τον Μίλαν Τόμιτς, για αυτούς που ήθελε να τον διαδεχτούν αλλά και τις κινήσεις του καλοκαιριού.

 
Ο ισχυρός άνδρας του Ερυθρού Αστέρα χαρακτήρισε λάθος την παραίτηση του Μίλαν Τόμιτς, δήλωσε πως στη λίστα των αντικαταστατών ήταν μεταξύ άλλων οι Γιώργος Μπαρτζώκας και Τσάβι Πασκουάλ, ενώ ανέφερε πως το καλοκαίρι έγινε προσέγγιση στον Μίλος Τεόντοσιτς, όπως και στους Γιόβιτς, Μάρκοβιτς.

Αναλυτικά όσα είπε: 

“Δώσαμε φουλ στήριξη στον Τόμιτς και υλοποιήσαμε σχεδόν όλα όσα μας ζήτησε σε παίκτες. Δεν είχαμε καμία παρεξήγηση. Η σεζόν κυλούσε καλά, η ομάδα έπαιζε καλά, αλλά στο ματς με την Πριμόρσκα (σ.σ. προημιτελικός Σούπερ Καπ) ξεκίνησαν κάποια προβλήματα», δήλωσε αρχικά ο Νεμπόισα Τσόβιτς στην ιστοσελίδα «redstarbelgrade.rs”, προσθέτοντας:

“Ο Μίλαν επέλεξε τους βοηθούς του και τους παίκτες. Ως διοίκηση δεν κάναμε καμία παρέμβαση στο ρόστερ”.

Για την παραίτηση του Μίλαν Τόμιτς: “Στο παιχνίδι με την Κρκα, η ομάδα δεν τα κατάφερε και ο Μίλαν ήταν εκνευρισμένος, κάνοντας το λάθος να υποβάλει την παραίτησή του στα αποδυτήρια. Μετά από λίγο μίλησε σε εμάς. Μας είπε ότι έκανε λάθος.

 
Στη συνέχεια, μιλήσαμε όλο το βράδυ και συμφωνήσαμε να βγούμε μαζί και να πούμε μπροστά στους παίκτες ότι ήταν μία έντονη συναισθηματική στιγμή. Το κάναμε αυτό το πρωί της Δευτέρας και την Τρίτη είχε προγραμματίσει προπόνηση. Αλλά, το βράδυ της Δευτέρας με κάλεσε να συναντηθούμε το πρωί.

Τότε, όλα άλλαξαν και δεν μπορούσα να του αλλάξω τη γνώμη. Είναι δύσκολο να πιέσεις κάποιον να αλλάξει κάτι που δεν μπορεί. Δεν υπήρχε κάποιος τσακωμός ούτε με εμένα, ούτε με τους παίκτες”.

Για τον Ντράγκαν Σάκοτα: «Δεν ήταν εύκολο να βρούμε νέο προπονητή. Προτεραιότητά μας ήταν να βρούμε προπονητή από τη χώρα. Ξεκινήσαμε με τον Σάσα Ομπράντοβιτς, αλλά έχει συμβόλαιο με τη Μονακό. Στη συνέχεια, σκεφτήκαμε τον Κοκόσκοφ, αλλά έχει συμβόλαιο με τους Κινγκς.

Επίσης, μιλήσαμε με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αλλά ούτε και εκείνος μπορούσε. Συμβουλευτήκαμε τους Πέσιτς και Μάλκοβιτς. Είχα την ιδέα να προσπαθήσουμε με τον Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, αλλά μας ευχαρίστησε και μας είπε ότι θα ήταν καλύτερα να αναλάβει κάποιος νεότερος.

Επίσης, εξετάσαμε και ξένους προπονητές, όπως οι Μπαρτζώκας, Πασκουάλ, Πέδρο Μαρτίνεθ και Πιανιτζάνι… Στη λίστα, ήταν φυσικά και ο Ντράγκαν Σάκοτα. Αυτό που ήθελε η ομάδα ήταν πειθαρχία».

Για τους παίκτες που συζήτησε το καλοκαίρι: «Μιλήσαμε με τους Γιόβιτς, Μάρκοβιτς, ενώ ο Τόμιτς επικοινώνησε με τον μάνατζερ του Τεόντοσιτς τρεις φορές. Επίσης, είχαμε στη λίστα ακόμη και τους Σιμόνοβιτς και Μπλάζιτς».