Ο Ανδρέας Καλόγηρος είναι ένα από τα μεγάλα prospect του Ελληνικού μπάσκετ και πρόσφατα πανηγύρισε την κατάκτηση του ενός εκ των τεσσάρων τουρνουά της Euroleague Next Gen στην Zalgirio Arena με την φανέλα της Lietuvos Rytas

Βέβαια αυτή την σπουδαία επιτυχία δεν μπόρεσε να την χαρεί ιδιαίτερα καθώς αποχώρησε τραυματίας από τον τελικό κόντρα στην Zalgiris Kaunas.

Πάντως, ο 17χρόνος forward, ο οποίος αποφάσισε το καλοκαίρι να μετακομίσει στην Λιθουανία από την Θεσσαλονίκη και τον Μαντουλίδη, γλύτωσε τα χειρότερα και θα προλάβει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την τελική φάση της Ευρωλίγκας των “μικρών”.

Ο Ανδρέας Καλόγηρος θα μείνει εκτός δράσης περίπου δύο μήνες πράγμα που σημαίνει ότι θα βρεθεί στην Koln όπου θα διοργανωθεί η τελική φάση παράλληλα με το Final Four της… κανονικής Euroleague.

Θυμίζουμε ότι στους τέσσερις αγώνες που έδωσε η Lietuvos Rytas στη Zalgirio Arena, ο Ανδρέας Καλόγηρος μέτρησε 15 πόντους, 10.8 ριμπάουντ, 65.4% στο δίποντο και 40% στο τρίποντο κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.