Μετά την απόδραση του Ολυμπιακού από την Βαλένθια ο Μίλαν Τόμιτς, με δηλώσεις του, μίλησε συγκεκριμένα για την καλή απόδοση των Πέτγουεϊ (αμυντικά) και Σπανούλη (δημιουργικά κι επιθετικά), τονίζοντας παράλληλα: “Ηταν σημαντική η νίκη. Ξέραμε ότι πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό, αν θέλουμε να κερδίσουμε. Τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά. Ημασταν προετοιμασμένοι όλοι μας. Οταν κερδίζεις, έχεις αρκετά θετικά στοιχεία να κρατάς. Ημασταν συγκεντρωμένοι, βάλαμε τον αντίπαλο να σκεφτεί. Παίξαμε καλή άμυνα, αντιδράσαμε σωστά ακόμη κι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Τα λάθη γίνονται. Ηρθαμε με απουσίες, με προβλήματα, δεν στεκόμαστε ακόμη στην ήττα στο ΟΑΚΑ. Κοιτάμε την συνέχεια, η τύχη είναι με τους δυνατούς. Παίξαμε σαν ομάδα, αυτό μετράει”. Και στην συνέχεια, ο Τόμιτς, που προφανώς κερδίζει πόντους, για να διατηρηθεί στο πόστο του χεντ κόουτς, εστίασε σε αγωνιστικές λεπτομέρειες, στον Λοτζέσκι, εκθειαζόντας ταυτόχρονα τον Σπανούλη: “Η σκέψη να παίξει λίγο στο “4” ο Λοτζέσκι, που είναι σύνθετος, έξυπνος παίκτης, υπήρχε και την υλοποιήσαμε. Βοήθησε πολύ ο Ματ, ενώ ο Σπανούλης απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη. Εστιάζουμε, πλέον, στο επόμενο ματς, με την Κηφισιά”.

Και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, πρόσθεσε: “Είναι θετικό που περάσαμε από μία τέτοια δύσκολη έδρα, που δεν θα το καταφέρουν πολλοί και είμαστε χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Τούς κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ. Οταν ο Σλούκας πήγε στις βολές, κάτι μάς θύμιζε αυτό (σ.σ. το πρόσφατο χαμένο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), αλλά ευτυχώς το αποτέλεσμα τώρα μάς δικαίωσε. Το πάθημα έγινε μάθημα. Οι απουσίες είναι προφανείς, αλλά προσπαθήσαμε όλοι να καλύψουμε τα κενά και με όλα τα παιδιά μαζί, θα είμαστε πιο γεμάτοι. Η ψυχολογία μας πειράχτηκε μετά την ήττα στο ντέρμπι, αλλά προχωράμε. Να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα για τίτλους”.

Aπό μεριάς του, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, απογοητευμένος από την ήττα, είπε πως “είναι μία επίπονη ήττα. Η ομάδα μας άξιζε κάτι καλύτερο. Οι δύο ομάδες έπαιξαν σκληρά. Από την πλευρά μας, τα βρήκαμε σκούρα απέναντι στις αλλαγές του Ολυμπιακού στην άμυνα. Δεν βρήκαμε ελεύθερα σουτ, διστάσαμε και καταστραφήκαμε από την άμυνά τους. Παλέψαμε σκληρά και θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά οι άμυνες ήταν καλύτερες από τις επιθέσεις και αυτό δεν λειτούργησε θετικά για εμάς. Η υπεροχή του Ολυμπιακού στα επιθετικά ριμπάουντ μάς “σκότωσε”, γιατί δεν μπορούσαμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, κάτι που είναι απαραίτητο όταν θέλεις να κερδίσεις τέτοιου είδους παιχνίδια”.