Ο «Kill Bill» είναι από χθες ο 1ος σκόρερ από το 1957 σε Πρωταθλητρίων και Euroleague! Ο Σπανούλης έφτασε χθες (10/12) στο ματς με τον Crvena Zvezda τους 4.322 πόντους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είτε με την μορφή της Euroleague ή με τον… πρόγονό της, το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Έτσι άφησε πίσω του τον παλαίμαχο πλέον μύθο του μπάσκετ, Juan Carlos Navarro, που είχε 4.321 πόντους σε EuroLeague και Κύπελλο Πρωταθλητριών (4.152 και 169).

Η Ένωση Παικτών της Euroleague (ELPA) έβγαλε σε μήνυμά της το καπέλο στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη για το επίτευγμά του να γίνει από χθες στο ματς με τον Crvena Zvezda ο αρχισκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (Euroleague και Κύπελλο Πρωταθλητριών).

Η ELPA ανέφερε σε ποστ που έκανε:

«Συγχαρητήρια στον Βασίλη Σπανούλη, που έγινε ο all time σκόρερ σε όλα τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ένα σπουδαίο επίτευγμα από έναν πραγματικό θρύλο του παιχνιδιού μας. Ξεπέρασε έναν άλλον σπάνιο παίκτη της ίδιας γενιάς, τον Juan Carlos Navarro».

Ο Σπανούλης βάζει πλέον πλώρη για να σπάσει άλλο ένα μυθικό ρεκόρ. Πάει να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Και μάλιστα πάει να πάρει το ρεκόρ αυτό από έναν άλλο μύθο του μπάσκετ και μάλιστα… δικό μας. Ο λόγος για τον Νίκο Γκάλη.

Ο «γκάνγκστερ» είχε πετύχει 4.894 ευρωπαϊκούς πόντους σε όλες τις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και ο Σπανούλής βρίσκεται πλέον μόλις 153 πόντους μακριά του, καθώς σε EuroLeague και Πρωταθλητριών έχει 4.322 πόντους και έχει και 419 πόντους σε άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

 

TO POST THΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ EUROLEAGUE