Η CSKA Moscow αναμένεται να αλλάξει προπονητή αυτό το καλοκάιρι έπειτα από το 2014, διότι ο Δημήτρης Ιτούδης βρίσκεται προ των πυλών της Fenerbache, με στόχο να αντικαταστήσει τον Sasa Djordjevic. Έτσι ο Αndrei Vatutin ξεψαχνίζει ήδη την αγορά των διαθέσιμων προπονητών, με τρία ονόματα που έχουν εμπειρία από Euroleague να βρίσκονται σε αυτήν την short list.

Συγκεκριμένα οι Μοσχοβίτες στοχεύουν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που έμεινε ελεύθερος μεσούσης της σεζόν από την Maccabi Tel Aviv μετά από τρία χρόνια παρουσίας στον πάγκο των Ισραηλινών. Βέβαια ο 55χρονος κόουτς έχει να επιδείξει έργο στο υψηλότερο επίπεδο και με την εκπληκτική τετραετία που είχε με τον Ολυμπιακό, τον οποίο οδήγησε σε δύο Τελικούς της Euroleague το 2015 και το 2017. Οι δύο συνυποψήφιοι του Έλληνα προπονητή είναι ο κορυφαίος κόουτς του EuroCup τη φετινή σεζόν  Dusan Alibijievic κι ο Dusko Ivanovic

Ο Alibijievic έκλεψε τις εντυπώσεις με την εξαιρετική του πορεία με την Bursaspor, την οποία οδήγησε στον Τελικό του EuroCup, την στιγμή που έχει ξαναδουλέψει στην Euroleague την σεζόν 2017-18, καθοδηγώντας τον Crvena Zvezda. Για τον Dusko Ivanovic οι συστάσεις είναι λίγο πολύ περιττές με τον άλλοτε τεχνικό του Παναθηναϊκού να μένει χωρίς δουλεία στις αρχές της σεζόν, όταν κι απολύθηκε από την Baskonia, πληρώνοντας το μάρμαρο των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Τέλος σημαντικό ρόλο στην απόφαση των Ρώσων θα πάιξει η συμμετοχή ή μη στην ερχόμενη Euroleague.