Συνέχεια σήμερα, στην δεύτερη ημέρα της 7ης αγωνιστικής στο Top-16 της Ευρωλίγκα, με τρεις αναμετρήσεις!

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, μετά τον χαμένο τελικό κυπέλλου Ελλάδος από τον Παναθηναϊκό, αντιμετωπίζει την πολύ καλή Χίμκι, στην Ρωσία. Ζητούμενο για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η αλλαγή ψυχολογίας, η επιστροφή στις νίκες και στην…ηρεμία! Απέναντι τους οι  Ρώσοι, οι οποίοι μετά το διπλό επί της Κάχα (83-71), στην Ισπανία, βρίσκονται στην θέση, με 4-2 σερί νικών. Ο Ολυμπιακός, με τυχόν επικράτηση “πιάνει” την Χίμκι και ενισχύει σημαντικά την θέση του στην τετράδα, ενώ σε περίπτωση ήττας θα δυσκολέψει η υπόθεση πρόκρισης.

Στην Ιταλία, η Σιένα, μετά την συντριβή της στην Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα (85-66), αντιμετωπίζει την Κάχα Λαμποράλ, ενώ στην Τουρκία, η Φενέρμπαχτσε υποδέχεται την Μπεσίκτας, η οποία ακόμα δεν έχει γευτεί την χαρά της νίκης στο Top-16!

Σιένα (5-1) – Κάχα Λαμποράλ (4-2) (21:45)

Κάποτε έπρεπε να χάσει η ομάδα του Λούκα Μπάνκι και η… στάση στην Βαρκελώνη με το -19 (85-66), προσγείωσε κάπως την ιταλική ομάδα. Η πρόσφατη κυπελλούχος Ιταλίας, θέλει να επιστρέψει στις νίκες και απέναντι της θα βρει, την Κάχα. Οι Ισπανοί μετά το πολύ καλό ξεκίνημα τους στο Top-16 (4 σερί νίκες), έχασαν εντός από την Μπαρτσελόνα και Χίμκι. Το έργο τους στην Ιταλία μόνο εύκολο δεν θα είναι και μία πιθανή 3η σερί ήττα θα βάλει σε μπελάδες την ομάδα του Ζαν Τάμπακ

Φενέρμπαχτσε (1-5) – Μπεσίκτας (0-6) (20:00)

Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζίανι, κέρδισε την περασμένη Κυριακή το κύπελλο Τουρκίας (χωρίς τον ίδιο στον πάγκο, λόγο υψηλού πυρετού) και θα υποδεχτεί την Μπεσίκτας στον… τουρκικό “εμφύλιο”. Με μία νίκη στο Top-16, η ομάδα του Μάικ Μπατίστ έχει ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ η Μπεσίκτας θα προσπαθήσει να πάρει το πρώτο της ροζ φύλλο αγώνα, μετά και την εντός έδρας συντριβή από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην αγωνιστική, με 77-55.