Ο Ολυμπιακός φέτος διανύει μία περίεργη σεζόν στην Turkish Airlines Euroleague με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Η εντός έδρας ήττα από την Φενέρμπαχτσε έτσι όπως ήρθε ίσως αποτελέσει την αφορμή για δραστικές αλλαγές. Η εμφάνιση αυτή φέρεται να ήταν “η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι” με την διοίκηση να βλέπει ότι η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει την 8αδα.

Έτσι, οι άνθρωποι της ΚΑΕ των Πειραιωτών θα βάλουν μπροστά ένα πλάνο… ελληνοποίησης το οποίο θα έρθει να “καταστρέψει” εκείνο των πολλών ξένων-στοιχημάτων το οποίο εφάρμοσε πρώτος ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ένας από αυτούς τους Έλληνες οι οποίοι θα επιστρατευτούν είναι φυσικά ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος του οποίου ο δανεισμός στον Ιωνικό Νίκαιας θα τερματιστεί τις προσεχείς ημέρες σύμφωνα με τους “ερυθρολεύκους”.

Ο νεαρός φόργουορντ βρήκε χώρο και ρόλο στην ομάδα της Νίκαιας, πραγματοποιεί καλή σεζόν στην Basket League (11.7 πόντοι, 4.8 ριμπάουντ, 11.9 rankiing ανά αγώνα) και δεν πέρασε απαρατήρητος στο “λιμάνι”. Στόχος είναι να ενταχθεί άμεσα στην ομάδα και να πάρει χρόνο στις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Εκτός από αυτό το «μέτωπο», δεν αποκλείεται να υπάρξει «ντόμινο» με σαρωτικό κύμα αλλαγών στο ρόστερ, αφού υπάρχει η σκέψη για «διαζύγιο» με ξένους. Την ίδια ώρα, υπάρχει σταθερά και θέμα με τον Κεστούτις Κεμζούρα, αφού το κλίμα έχει βαρύνει μετά και την τελευταία ήττα από την Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο. Το ματς με την Βαλένθια ίσως εξελιχθεί σε κομβικό παιχνίδι για τον έμπειρο τεχνικό και για την αλλαγή φιλοσοφίας που ίσως επιχειρηθεί στις τάξεις των «ερυθρόλευκων».