Ντέρμπι… συνέχεια απόψε στην Ευρωλίγκα αφού τα τέσσερα σημερινά ζευγάρια αγώνων είναι άκρως αμφίρροπα. Κι αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει (θεωρητικά) εύκολο έργο απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για τις Ζαλγκίρις Κάουνας (υποδέχεται την Ουνικάχα Μάλαγα) και Φενέρμπαχτσε (φιλοξενεί τη Σιένα), που έχουν σαφώς πιο δύσκολο έργο. Το πάνω χέρι στην αναμέτρηση με την Μπεσίκτας έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος ψάχνει την πρώτη του νίκη στο Top 16.

Ζαλγκίρις Κάουνας (0-1) – Ουνικάχα Μάλαγα (1-0) (19:45)

Η διατήρηση του εντός έδρας αήττητου στο Top 16 αποτελεί υποχρέωση για την Ζαλγκίρις Κάουνας, εφόσον θέλει να πάρει το εισιτήριο για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Η ομάδα του Χοάν Πλάθα δεν σκέφτεται ενδεχόμενη απώλεια απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα, η οποία μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα (κόντρα στη Μπάμπεργκ) θέλει να πάρει το “διπλό” για να βρεθεί από νωρίς στο γκρουπ των φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Άλμπα Βερολίνου (0-1) – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-0) (20:00)

Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και αουτσάιντερ (Άλμπα Βερολίνου) αφού η νίκη της “ομάδας του στρατού” θεωρείται σίγουρη. Το συγκρότημα του Έτορε Μεσίνα δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα (έστω και χωρίς τον Θοδωρή Παπαλουκά στη σύνθεσή του) απέναντι σε μία ομάδα που δύσκολα θα προβάλει αντίσταση αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια.

Φενέρμπαχτσε (0-1) – Σιένα (1-0) (20:00)

Το συναπάντημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι με την… πρώην (Σιένα) σίγουρα συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον. Η Φενέρμπαχτσε προέρχεται από την συντριβή από την Μπαρτσελόνα και δυνατότητα για νέα απώλεια δεν υπάρχει. Πόσω μάλλον κόντρα στη Σιένα, που μετά την εντός έδρας επικράτησή της επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ κυνηγά το “διπλό” στην Κωνσταντινούπολη για να αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ.

Ολυμπιακός (0-1) – Μπεσίκτας (0-1) (21:45)

Η νίκη είναι μονόδρομος για τους πρωταθλητές Ευρώπης απέναντι σε μία ομάδα που δύσκολα θα καταφέρει να “χωθεί” στην πρώτη τετράδα του ομίλου. Επομένως, η κατάκτηση των δύο πόντων της νίκης αποτελεί υποχρέωση για τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Από την πλευρά της, η Μπεσίκτας ταξίδεψε στην Αθήνα για την αναμέτρηση με τους “ερυθρόλευκους” ψάχνοντας… το θαύμα.