Ο Παναγιώτης Φασούλας σχολίασε σε δηλώσεις που έκανε στο Mega την ανακοίνωση της Euroleague μετά την επίθεση στον Lamonica, η οποία απειλεί τις ελληνικές ομάδες με εξορίες από τις έδρες τους στην διοργάνωση και στο Eurocup αν ξαναγίνει κάτι παρόμοιο.

Ο παλαίμαχος έθεσε θέμα πολιτικής παρέμβασης στο όλο ζήτημα. Δεν έμεινε όμως, μόνο εκεί. Ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε και για τη απόφασή του να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις εκλογές της ΕΟΚ.

Για την ανακοίνωση της Euroleague ο Παναγιώτης Φασούλας είπε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να απασχολήσει πολιτικά τη χώρα και όχι αθλητικά. Το λέω για όλες τις ομάδες. Αν η EuroLeague λέει ότι είμαστε μία επικίνδυνη χώρα, τότε πρέπει να το κοιτάξουμε πολιτικά.»

Για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΟΚ, αλλά για το νομοσχέδιο περί περιορισμού των θητειών των προέδρων στις Ομοσπονδίες ο παλαίμαχος παίκτης είπε: «Το μπάσκετ μας έβγαλε στην επιφάνεια και είναι ένα άθλημα πάνω από εμάς. Δεν χωράνε τόσο μεγάλες συγκρούσεις. Είμαι στη λογική της μη επίθεσης και της σύγκλισης ιδεών. Η μονιμότητα φέρνει κορεσμό και επανάπαυση».
 
Ο Φασούλας έκανε αναφορά και στο τι πρέπει να γίνει στο ελληνικό μπάσκετ για να υπάρχει καχυποψία και φωνές για την διαιτησία: «Αυτό θα γίνει αν η διαιτησία αρχίσει και λειτουργεί σε συνεργασία των φορέων, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Να γίνεται αξιολόγηση και οι ομάδες να έχουν καλή πίστη απέναντι στην διαιτησία. Θα πρέπει να υποβιβάζονται και οι διαιτητές. Έχουμε πολλούς καλούς διαιτητές, πρέπει να τους δείχνουμε εμπιστοσύνη και πρέπει να τους αφαιρέσουμε το βάρος της καχυποψίας».

Ο βετεράνος παίκτης μίλησε και για το τι πρέπει να γίνει για να ειναι το μέλλον του μπάσκετ καλύτερο: «Θέλει συζήτηση πάνω σε προγραμματικό σχέδιο. Σημασία έχει ότι πρέπει να γίνουν πέντε πράγματα όποιος και αν είναι ο Πρόεδρος. Στη διαιτησία, στην ανάπτυξη του μπάσκετ, στην Εθνική ομάδα».