Μεγάλη απώλεια για την Ζαλγκίρις Κάουνας, αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην ευρωλίγκα, η οποία χάνει για όλη την σεζόν τον αρχηγό της Πολ Γιανκούνας. Το πρόβλημα στον δεξί του ώμο τελικά αποδείχθηκε πολύ σοβαρό κι η λιθουανική ομάδα θα πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει το κενό του. Ο παίκτης τραυματίστηκε στο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας για την ευρωλίγκα απέναντι στην Μπάμπεργκ, όπου και κέρδισε η Ζαλγκίρις στην παράταση.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο παίκτης πρέπει να μπει στο χειρουργείο με αποτέλεσμα να επανέλθει σε 4 μήνες! Την φετινή χρονιά ο αρχηγός της ομάδας είχε 8 πόντους, 1,2 ασσίστ και 4,8 ρίμπάουντ σε 25 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο. Αυτή είναι η δεύτερη πολύ σημαντική απώλεια για την Ζαλγκίρις και τον Πλάθα μετά την φυγή του Τζάαμπερ για θρησκευτικούς λόγους.

Ο τραυματισμός ήρθε την χειρότερη στιγμή καθώς  δύσκολα πλέον ο παίκτης θα προλάβει να αντικατασταθεί για το υπόλοιπο της ευρωλίγκας κι αναγκαστικά το κενό του θα πρέπει να καλυφθεί με το υπάρχον υλικό, λίγες μόλις ημέρες πριν από το μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που θα κρίνει πολλά στην υπόθεση πρόκριση.