Ο Ολυμπιακός σήμερα αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη (20.00) σε ένα ματς όπου οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κλειδώσει την 3η θέση στην βαθμολογία και το πλεονέκτημα έδρας και θα παίξουν χωρίς άγχος κάτι που τους καθιστά πολύ επικίνδυνους.

Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς είναι πολύ κοντά να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στα playoffs της Ευρωλίγκας και πλέον τις δύο τελευταίες αγωνιστικές κοιτάει λίγο πιο ψηλά με στόχο να αποφύγει το «σταύρωμα» με Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από την άλλη ο Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι για τον επόμενο μήνα και να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται για τα playoffs όπου ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιον θα αντιμετωπίσει. Οι δύο ομάδες είναι διαφορετικές στο στυλ παιχνιδιού τους με τους Τούρκους να επικεντρώνονται στην αθλητικότητα, το transition και το υψηλό σκορ και τον Ολυμπιακό να αριστεύει στην άμυνα, στο πάθος και στην ενέργεια που βγάζει στο παρκέ. 

Επίσης στο σημερινό πρόγραμμα της Ευρωλίγκας υπάρχουν ακόμα δύο ματς, το ένα ανάμεσα στην Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση και την Νταρουσάφακα η οποία θέλει το διπλό για να έχει ελπίδες πρόκρισης στα playoffs. Ακόμα παίζουν οι αδιάφορες Μπαρτσελόνα και Μακάμπι στο «Palau» με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να θέλει την νίκη για ψυχολογικούς λόγους.