Ακόμη μία ήττα εκτός έδρας γνώρισε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Οι “πράσινοι” δεν μπήκαν ποτέ στο παρκέ και ηττήθηκαν στη Βιτόρια από την Μπασκόνια με σκορ 86-77. Το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ πραγματοποίησε μια απογοητευτική εμφάνιση. Λάνγκφοντ και Παππάς ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν, με τον Νικ Καλάθη να είναι άφαντος. Το μόνο που μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από το παιχνίδι είναι η ηγετική εμφάνιση του Κιθ Λάνγκφορντ και η αμυντική λειτουργία της 4ης περιόδου. Ο Αμερικανός αγωνίστηκε για παραπάνω από 30 λεπτά προσφέροντας λύσεις και θέαμα στους “πράσινους”.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε έτσι την 4η ήττα του στη διοργάνωση, με τον Τσάβι Πασκούαλ να καλείται να βρει λύσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Από την άλλη μεριά η Μπασκόνια ανέβηκε με την νίκη αυτή στο 3-6. Το σύνολο του Περάσοβιτς εμφανίστηκε καλύτερο για 30 λεπτά και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να βρουν ρυθμό.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φοβισμένος στην αναμέτρηση σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται. Οι Βάσκοι ξεκίνησαν καλύτερα και κατάφεραν να προηγηθούν 12-4. Όμως το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ έβγαλε αντίδραση και μείωσε με καλάθι και φάουλ από τον Κιθ Λάνγκφορντ, κάνοντας ένα 6-0 σερί (12-10, 4’32”). Παρόλα αυτά η Μπασκόνια απάντησε γρήγορα με ένα δικό της 6-0 και πέρασε μπροστά με 8 (18-10). Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε μπροστά τους γηπεδούχους με το σκορ να είναι στο 20-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Βάσκοι συνέχιζαν να κυριαρχούν εντός του παρκέ έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τον Σενγκέλια. Ο Πασκουάλ, βλέποντας πως τα πράγματα δεν πάνε καλά για τους “πράσινους”, έριξε στο παρκέ τον Νίκο Παππά, ο οποίος κατάφερε να μειώσει στους 5 (25-20, 8’11”). Οι φιλοξενούμενοι άρχιζαν σιγά σιγά να βρίσκουν τον εαυτό τους και κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Ίαν Βουγιούκα (31-30, 4’10”), Στη συνέχεια το σύνολο του Περάσοβιτς συγκεντρώθηκε και παίζοντας εκπληκτική άμυνα μπόρεσε να μπει στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 44-32.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μειώσει και τα κατάφερε χάρη σε 5 συνεχόμενους πόντους του Στεφάν Λάσμε (50-43, 6’47”). Παρόλα αυτά οι Βάσκοι αντέδρασαν και κατάφεραν, παίζοντας εξίσου καλή άμυνα και επίθεση, να φτάσουν στο συν 18 με καλάθι και φάουλ πίσω από τα 6.75 του Χίλιαρντ (77-55, 10′). Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι φιλοξενούμενοι ξύπνησαν. Η άμυνα των “πρασίνων” βελτιώθηκε αισθητά, όμως επιθετικά υπήρχε μόνο ο Κιθ Λάνγκφορντ. Ο άσος του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε μία ηγετική εμφάνιση δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του (81-74, 3’19”). Όμως η υπερπροσπάθεια του Αμερικανού δεν αρκούσε με τον Παναθηναϊκό να ηττάται με σκορ 86-77 και άφαντο τον Νικ Καλάθη. 

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 44-32, 77-55, 86-77