H Barcelona διέθεσε πολύ υψηλά ποσά και το περασμένο καλοκαίρι, έτσι ώστε να μπορεί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα έπειτα από 12 χρόνια, αλλά όχι μόνο δεν πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης, αλλά έχασε το πρωτάθλημα από την Real, η οποία αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα.

Έτσι οι Καταλανοί θα προχωρήσουν σε πολλές αλλαγές, με τους Davies, Smits και Hayes να αποτελούν ήδη παρελθόν και τον Καλάθη να αναμένεται να αποχωρήσει κι αυτός. Ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες του ισπανικού «encestando» οι Blaugrana θα μειώσουν το μπάτζετ της νέας σεζόν, ενώ είναι ερωτηματικό το πως θα διαχειριστεί ο Jasikevicius το γεγονός ότι θα έχει στην διάθεσή του λιγότερους οικονομικούς πόρους για να ξοδέψει.

Μάλιστα οι πρώτοι δύο που αναμένεται να επηρεαστούν από αυτό το “κύμα μειώσεων” είναι ο Saras Jasikevicius και το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ομάδας ο Nikola Mirotic. Πάντως παρά την φημολογούμενη μείωση του μπάτζετ η Barcelona βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση σημαντικών κι όχι και τόσο οικονομικών παικτών όπως οι Vesely, Santornasky και Da Silva.