Ο Ζόρντι Μπερτομέου, σε αντίθεση με όσους βρέθηκαν στο Λονδίνο κι έκαναν λόγω για κακή οργάνωση του Φάιναλ Φορ, πολλά αδιάθετα εισιτήρια και μικρό ενδιαφέρον του κόσμου της περιοχής, τα βρήκε όλα καλά, δηλώνοντας ευχαριστημένος από τη διοργάνωσή του και τονίζοντας παράλληλα πως η προσπάθεια για να εισχωρήσει το μπάσκετ στην αγορά της Βρετανίας θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκα ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει συνολική αξιολόγηση όλου του γεγονότος, ενώ θα ζητηθεί κι η γνώμη των ομάδων, που συμμετέχουν σε αυτή.

“Η αξιολόγησή μας είναι θετική, υπολογίζοντας ότι το Λονδίνο είναι μία νέα αγορά, η οποία μας απασχόλησε και θα μας απασχολήσει και στο μέλλον. Θεωρώ πως είναι θετικό το γεγονός ότι είχαμε την ευκαιρία να εξαπλώσουμε το μπάσκετ σε μία αγορά παντελώς άγνωστη σε μας. Νομίζω ότι καταφέραμε κάτι το οποίο δεν περίμεναν εδώ ούτε η βιομηχανία του αθλητισμού αλλά και του μπάσκετ της Βρετανίας πιο συγκεκριμένα κι αυτό είναι επιτυχία.

Έχουμε μπροστά μας αρκετές εβδομάδες για να αξιολογήσουμε τις λεπτομέρειες τις διοργάνωσης, όπως επίσης θα πρέπει να ακούσουμε και την άποψη των ομάδων, που συμμετέχουν. Ανακοινώσαμε ότι θα δημιουργήσουμε μία βάση στην αγορά της Βρετανίας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε. Είχαμε τη δυνατότητα να τους δείξουμε το Φάιναλ Φορ, που είναι το κορυφαίο μας προϊόν και τώρα δεν πρέπει να κάνουμε πίσω, είναι μία σπουδαία ευκαιρία. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά γι αυτό” ανέφερε ο Ζόρντι Μπερτομέου.