Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του Final 4 δόθηκαν τα βραβεία του καλύτερου προπονητή, αλλά και του MVP της διοργάνωσης. Κορυφαίος κόουτς για τη φετινή σεζόν ανακηρύχθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος έχοντας να διαχειριστεί ένα μπάτζετ πολύ μικρότερο από τους ανταγωνιστές του, έφερε τον Ολυμπιακό στη 2η θέση της Κανονικής Διάρκειας της διοργάνωσης και στη συνέχεια απέκλεισε την άπειρη αλλά και ποιοτική Monaco, με συνέπεια οι Πειραιώτες να δώσουν το παρών σε Final 4 έπειτα από 5 χρόνια ανομβρίας.

Το βραβείου του κορυφαίου παίκτη της σεζόν δόθηκε στον Nikola Mirotic, του οποίου η ηγετική του παρουσία οδήγησε τους Blaugrana στο δεύτερο συνεχόμενο Final 4,  εκτός από την πρώτη θέση στην RS. Ο 31χρονος PF πραγματοποιεί την καλύτερή του χρονιά από τότε που επέστρεψε στην Γηραιά Ήπειρο το 2019, καθώς οι αριθμοί του προκάλεσαν “ίλιγγο”. Συγκεκριμένα στην κανονική διάρκεια μέτρησε 16,7 πόντους (67,5% δίποντο, 47% τρίποντο), μαζεύοντας παράλληλα 5,1 ριμπάουντ και συγκεντρώνοντας 19,4 μονάδες στο PIR. Παράλληλα αν και πολλοί κατηγορούσαν τον Mirotic ότι “κρύβεται” στα κρίσιμα παιχνίδια, εκείνος τους διέψευσε, καθότι στη σειρά των playoff απέναντι στους σκληροτράχηλους Βαυαρούς είχε 16 πόντους με 4,6 ριμπάουντ και 17,2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Πέρα από τον κορυφαίο παίκτη είχαμε και τον καλύτερο αμυντικό, με τον Kyle Hines να προσθέτει αυτήν την διάκριση στο πλούσιο παλμαρέ του. Ο Αμερικανός σέντερ από όταν έκανε την εμφάνιση του στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Bamberg είχε δείξει τις ικανότητες τους στο πίσω μέρος του παρκέ, καθότι όντας ένας mobile και αθλητικός center μπορούσε να ακολουθήσει οποιονδήποτε κοντό. Το στοιχείο αυτό του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού του είχε χαρίσει την εν λόγω πρωτιά άλλες δύο φορές και συγκεκριμένα το 2016 και το 2018 όταν και αγωνιζόταν για λογαριασμό της CSKΑ, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να είναι ο μόνος που έχει κατακτήσει αυτήν την κορυφή ισάριθμες φορές με τον 36χρονο άσο.

Ακόμη έχουν γίνει γνωστές κι οι δύο καλύτερες πεντάδες της σεζόν, στις οποίες είχαμε ισχυρή ελληνική παρουσία. Ο Sasha Vezenkov βρέθηκε σε ημιάγρια κατάσταση την φετινή σεζόν, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κινητήριους μοχλούς του Ολυμπιακού και να βρεθεί στους καλύτερους πέντε της χρονιάς μαζί με Larkin, James, Μirotic και Τavares. Μέλη της δεύτερης πεντάδας ήταν ο Κώστας Σλούκας του Ολυμπιακού κι ο Γιώργος Παπαγιάννης του Παναθηναϊκού μαζί με τους Lucic, Shields και Μicic, αφού κι οι δύο διεθνείς αποτέλεσαν σημεία αναφοράς για τις ομάδες τους. Τέλος ο 32χρονος γκαρντ των “ερυθρολεύκων” είχε την μαγική σεζόν της χρονιάς με το νικητήριο τρίποντο που πέτυχε στον αγώνα του ΣΕΦ απέναντι στην αυριανή αντίπαλο των Τρεις Πρωταθλητών Ευρώπης στα ημιτελικά.