Γρήγορα «καθάρισε» τον αγώνα με τη Μάλαγα η Αναντολού Εφές, επικρατώντας με 87-67 και συνεχίζοντας να διατηρεί όσες μαθηματικές ελπίδες της έχουν απομείνει, για την πρόκρισή της στα play-offs. Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική πρώτη περίοδο, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχαν πάντοτε ένα «μαξιλαράκι» που τους διατηρούσε στο προβάδισμα, όσες φορές επιχείρησαν οι Ανδαλουσιανοί να δείξουν πως είχαν «σφυγμό», με αποτέλεσμα να φτάσουν με άνεση στην έκτη φετινή τους νίκη.

Φοβερό παιχνίδι έκαναν οι Τομά Ερτέλ και Ντάριο Σάριτς, με τον πρώτο να έχει double double 17 πόντων και 13 ασίστ και τον δεύτερο να προσθέτει επίσης double double 17 πόντων και 11 ριμπάουντ. Διασωθέντες από τους ηττημένους, ήταν ο ΝτεΜάρκους Νέλσον με 12 πόντους και ο Ντάνιελ Ντίεθ με 11 πόντους και 5 ριμπάουντ. Απορίας άξιο, είναι το γεγονός ότι ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, μετά το πρώτο καλάθι της ομάδας του στον αγώνα, δεν ξαναπέτυχε καλάθι.

Η Εφές έπιασε εξαρχής… από το λαιμό την αντίπαλό της, με τους Οσμάν, Σάριτς και Κορκμάζ να ξεκινούν το ματς για την ομάδα τους, με ένα εκπληκτικό 8-0. Πολύ γρήγορα θα έπαιρνε διψήφια διαφορά, χάρη στη δράση του Ερτέλ, ο οποίος μαζί με τον Κορκμάζ, είχε τις περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά. Οι Ανδαλουσιανοί φαίνονταν σαν να… μην είχαν μπει στο παρκέ, με τον Νέλσον να δείχνει πως ήταν ο μόνος που βρισκόταν στο «πνεύμα» του αγώνα με το -15 δεν αποφεύχθηκε (24-9 στο 8′). Η περίοδος θα έκλεινε στο 27-11, με τους γηπεδούχους να έχουν 10/18 σουτ έναντι 4/17 των αντιπάλων τους, ενώ η χαώδης διαφορά στις ασίστ βρισκόταν στο 7-1.

Οι παίκτες του Πλάθα επιχείρησαν να αντιδράσουν και με τον Τζάκσον να… παίρνει φόρα, πέτυχαν επιμέρους 4-15, με τους Τόμας και Νέλσον να «νοικοκυρεύουν» το παιχνίδι τους, αφού μέχρι το 14ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν τρεις ασίστ χωρίς λάθος, ενώ για τους Τούρκους ίσχυε το ακριβώς αντίθετο (31-26). Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν μια «έκλαμψη» για τους ίδιους, αφού όταν προστέθηκαν οι Τάιους και Γκρέιντζερ στην «εξίσωση» και «αφυπνίστηκε» ο Ερτέλ, η διαφορά «εκτοξεύθηκε» ξανά σε διψήφιο νούμερο, μέσα σε τρία λεπτά (39-28). Οι Σάριτς και Οσμάν, επανήλθαν επίσης στα εξαιρετικά επιθετικά στάνταρ των αρχών του παιχνιδιού και η απόσταση έφτασε στη μέγιστη τιμή της στο τέλος του ημιχρόνου, με τα 18/29 σουτ των παικτών του Ίβκοβιτς έναντι των 12/35 των Ισπανών, να εξηγούν το +19 σε ματς με ισορροπημένες κατοχές (49-30).

Η καλή άμυνα της Μάλαγα στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου, ήταν εκείνη που προσπάθησε να τη βοηθήσει στο να μειώσει τη διαφορά, την ώρα που κύριοι στόχοι της επίθεσης ήταν οι Τζάκσον και Βάσκεθ (54-38). Ο Σάριτς και ο Γκρέιντζερ, όμως, ήταν εκείνοι που θα είχαν τις απαντήσεις, κόντρα και στην αξιοπρεπή παρουσία του Κούλεϊ, για να διατηρήσουν με άνεση τη διαφορά υπέρ της ομάδας τους. Με άνεση, αυτή βρέθηκε στους 18 πόντους, στο φινάλε του δεκαλέπτου (65-47).

Η ψαλίδα θα αυξανόταν στους 20 πόντους, όταν ο Μπατούκ πήρε πάνω του προσπάθειες και ο Μπράουν έβαλε επίσης το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (72-52). Η Μάλαγα, πάντως, δεν φάνηκε διατεθειμένη να αφήσει τα «όπλα» και για λογαριασμό της, εμφανίστηκαν ως λύσεις στο παιχνίδι της, ιδίως με σουτ τριών πόντων, οι Σουάρεθ, Ντίεθ και Νέντοβιτς, με το γεγονός αυτό να εξηγεί το επιμέρους σκορ 4-15, με το οποίο η διαφορά συρρικνώθηκε σε μονοψήφιο νούμερο μετά από πολλή ώρα (76-67 στο 37′). Με το ίδιο «νόμισμα», ωστόσο, θα απαντούσε ο Οσμάν αμέσως μετά, κόβοντας τα «φτερά» της ισπανικής ομάδας. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ένα σερί 11-0 που ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τον αγώνα για την Εφές.

Δεκάλεπτα: 27-11, 49-30, 65-47, 87-67

Αναντολού Εφές (Ίβκοβιτς): Τζόνσον 5 (1), Τάιους 6, Μπράουν 4, Οσμάν 11 (3), Μπατούκ 6 (2), Σάριτς 17 (2), Κορκμάζ 8 (2), Γκρέιντζερ 7 (1), Ερτέλ 17 (1), Ντάνστον 6

Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 10 (2), Ντίαζ, Τόμας 5 (1), Ντίεθ 11 (1), Σουάρεθ 6 (1), Νέντοβιτς 6, Βάσκεθ 7, Κουζμίνσκας 2, Νέλσον 12 (2), Κούλεϊ 8

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.