Κανονικά όλοι όσοι ασχολούνται με την Euroleague θα πρέπει να κάτσουν σε στάση προσοχής και να περιμένουν ως την Μεγάλη Πέμπτη για να ακούσουν το τι έχει να πει ο Jordi Bertomeu. O ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης ξύπνησε. Μετά από μακρά περίοδο λήθαργου, στην οποία απλά η Euroleague παρακολουθούσε τις εξελίξεις και δεν είχε προτείνει ούτε μισό σοβαρό πλάνο ο Bertomeu έβγαλε τις πυτζάμες, σηκώθηκε από το κρεβάτι και  προανήγγειλε ότι θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Μεγάλη Πέμπτη (16/4, 13:00) στην οποία θα κάνει ανάλυση των τελευταίων δεδομένων από το «λουκέτο» στην διοργάνωση λόγω του κορονοϊού.

Η Euroleague και ο Καταλανός «τσάρος» το μόνο σοβαρό που είχαν κάνει ως τώρα ήταν ότι στις 25/3 είχαν βγάλει μια ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η χρονιά.

Και κάπου εκεί είχε βγει και ο επιχειρησιακός διευθυντής της διοργάνωσης ο Edward Scott ο οποίος είχε πει ότι η Euroleague έχει ήδη φτιάξει 4 πλάνα για να ολοκληρωθεί η σεζόν και μάλιστα το ένα απ’ αυτά περιλάμβανε την συνέχεια της κανονικής περιόδου μέσω ενός τουρνουά που θα γινόταν σε μια πόλη (ακούστηκε ότι μέσα στις υποψήφιες ήταν και η Αθήνα).

Αμέ, τι νομίζατε ότι δεν είχαν κάνει τίποτα ο Bertomeu και η παρέα του;

Στο ΝΒΑ βέβαια, έχουν βάλει από την αρχή της επέλασης του κορονοϊού, κάτω όλα τα δεδομένα. Έχουν φτιάξει όχι ένα, αλλά 121 πλάνα για την επόμενη μέρα, τα οποία βλέπουν συχνά πυκνά το φως της δημοσιότητας και φυσικά έχουν ξεκινήσει και κύκλο επαφών με την Ένωση Παικτών για να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα του «ψαλιδίσματος» των συμβολαίων.

Και φυσικά έχουν κάνει 221 πλάνα για τις οικονομικές επιπτώσεις.

Είπαμε, όμως, ότι πλέον ο Bertomeu ξύπνησε και περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία να ακούσουμε την συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την. Μ. Πέμπτη για να μάθουμε το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.