Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη αποτελεί ένα μεγάλο φόβητρο της διοργάνωσης. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην έχει πλέον ανάλογη δυναμική, ωστόσο ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάει κανείς τους ερυθρόλευκους, ιδιαίτερα στην έδρα τους. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά την ευρεία σε έκταση ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία, επιθυμεί να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. 

Οι Ρώσοι έρχονται με ρεκόρ 16-7 και βρισκόμενοι στην 4η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη,ο Ολυμπιακός έχει μείνει πίσω στο κυνήγι της οχτάδας και πλέον έχει ρεκόρ 9-14. Το σημερινό παιχνίδι αποτελεί ένα από τα τελευταία χαρτιά της ομάδας του Πειραιά και πρέπει να υπενθυμίσουν σε όλους ότι είναι ικανοί να φτάσουν στην όγδοη θέση. 

Ωστόσο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεσή του βασικούς παίκτες. Ο Βασίλης Σπανούλης,ο Γιώργος Πρίντεζης,ο Τέιλορ Ρότσεστι, αλλά και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που θα λείπει για το υπόλοιπο της σεζόν θα είναι οι απώλειες του Ολυμπιακού. Αυτό σημαίνει πως η υπόλοιπη ομάδα πρέπει να παλέψει για να καλύψει τα κενά τους.