Προ ολίγου, ανακοινώθηκε πως η Alba Berlin θα λάβει από την επίσημη αρχή της EuroLeague τη νέα διαθέσιμη wild card, που θα εξασφαλίζει την άμεση συμμετοχή της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για τα επόμενα δύο χρόνια!

Αυτό το γεγονός σημαίνει πως ακόμα και σε περίπτωση που δεν θα έπαιρνε το ετήσιο πρωτάθλημα Γερμανίας ή ακόμα και αν υποβιβαζόταν στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, η Alba δεν θα έπαυε να αγωνίζεται μαζί με τις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου για τα επόμενα δύο χρόνια -τουλάχιστον.

Έτσι, οι «κίτρινοι» του Βερολίνου έγιναν η δεύτερη γερμανική ομάδα μετά τη Bayern Munchen που λαμβάνουν τέτοιο δώρο από την EuroLeague, αλλά και η 4η τα τελευταία 3 χρόνια, μετά και τις Zenit St. Petersburg (Ρωσία) και ASVEL Villeurbanne (Γαλλία).

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως αυτή είναι μια κίνηση που μετατρέπει τη διοργάνωση άμεσα σε κλειστό κλαμπ συλλόγων, αφού εκτός των 4 αυτών οργανισμών με την παροδική εξασφαλισμένη δίοδο συμμετοχής, ακόμα 11 ομάδες –Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Barcelona, Real, Baskonia. Maccabi, Efes, Fenerbahce, Armani, Zalgiris και CSKA– δεν…κουνιούνται από την EuroLeague, με μοναδική εξαίρεση ίσως τον Παναθηναϊκό και την άτυπη κόντρα του με τη διοίκηση Bertomeou.

Ουσιαστικά λοιπόν, μονάχα 3 θέσεις θα είναι διεκδικήσιμες για τα επόμενα δύο χρόνια, οι οποίες θα προκύψουν από την πρώτη θέση στην Αδριατική Λίγκα (φέτος Ερυθρός Αστέρας), τη δεύτερη θέση στη VTB (φέτος Khimki) και τη νικήτρια ομάδα του EuroCup (φέτος Valencia).

Tags:
Alba Berlin