Δεν τα κατάφερε για ακόμα μια φορά μακριά από το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 87-78 από την ALBA στο Βερολίνο σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 19η στροφή της EuroLeague.

Μετά από ένα μάλλον ήπιο ξεκίνημα στην αναμέτρηση όπου οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο στο σκορ, η ALBA άρχισε να βρίσκει εύκολα λύσεις στην επίθεσή της και εκτελώντας με το… φονικό 53% σε 19 σουτ εντός πεδιάς αλλά και με 60% σε 5 τρίποντα κατάφερε να τρέξει ένα μεγάλο 18-4 σερί μέχρι και το τέλος της πρώτης περιόδου και με πρωταγωνιστή τον γίγαντα Koumadje έφτασε να προηγείται ακόμα και με νταμπλ σκορ (28-14).

Αν και η απόσταση παρέμενε τεράστια στις απαρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισορροπήσει από τα μέσα της εν λόγω περιόδου την κατάσταση και με μπροστάρη τον Nedovic (16 πόντοι στο ημίχρονο) να μαζέψει ικανοποιητικά τη διαφορά.
Έτσι, με ένα τρανό επί μέρους σκορ της τάξης του 0-11 μείωσε μέχρι και το καλάθι (37-34), πριν οι Γερμανοί πάνε στα αποδυτήρια αγκαλιά με το +4 (44-40).

Όσο καλά έκλεισε το πρώτο μέρος άλλο τόσο άσχημα άρχισε το δεύτερο το «τριφύλλι», που ήταν εν ολίγοις άφαντο στην άμυνά του και επέτρεψε στους γηπεδούχους να κάνουν το γνωστό τους σύγχρονο παιχνίδι με 4-9 τρίποντα αλλά και 4 ασίστ σε 8 καλάθια μέχρι και το 27ο λεπτό…
Μάλιστα, όταν οι Παπαπέτρου, Macon και Nedovic μείωσαν 3 φορές στους έξι πόντους, η ALBA πάντα έβρισκε άμεσα την απάντηση και σπάζοντας το μίνι μομέντουμ του ΠΑΟ έφτασε ξανά σε διψήφιες αποστάσεις λίγο αργότερα.

Στην 4η και τελευταία περίοδο της αναμέτρησης δεν άλλαξαν ουσιαστικά και πάρα πολλά, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να ρίξει τη διαφορά αλλά η ALBA δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να την κρατήσει σε υψηλά επίπεδα μέχρι τέλους και να ανέλθει στο 12-15 στη διοργάνωση.

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-40, 69-55, 87-78

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.