Χάρις σε μια από τις καλύτερες αν όχι την καλύτερη εμφάνισή του κατά τη φετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός άλωσε το Βερολίνο και την έδρα της ALBA με 99-85  το βράδυ της Παρασκευής (10/11) για την 7η αγωνιστική της φετινής Ευρωλίγκα και με την πρώτη του εκτός έδρας νίκη ανέβηκε στο 3-4 στη διοργάνωση. Πολλοί οι πρωταγωνιστές για το τριφύλλι με τους Σλούκα, Μήτογλου, Grigonis και Balcerowski να ξεχωρίζουν περισσότερο αλλά και τους Grant, Nunn και Lessort να δίνουν ανά στιγμές σημαντικές λύσεις. 

Με τον Κώστα Σλούκα να… ξεμπουκώνει με 5 γρήγορους πόντους αλλά και συμμετοχή στους πρώτους οκτώ του Παναθηναϊκού και τον Ντίνο Μήτογλου να κόβει πολλάκις βρίσκοντας εύκολα καλάθια στην άμυνα της γερμανικής ομάδας, το τριφύλλι θα ξεκινούσε ικανοποιητικά στα της επίθεσης με 18 πόντους στα πρώτα επτά λεπτά με 8-10 σουτ αλλά και 2-3 τρίποντα.

Και η ALBA ωστόσο ήταν σε πολύ καλό βράδυ στο… σαν εκτός έδρας ματς για αυτήν με τόσο έντονη παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού στο γήπεδό της και βρίσκοντας στόχο στα τέσσερα από τα πέντε πρώτα της τρίποντα και σε συνδυασμό με την είσοδο των Nunn – Vildoza κατάφερε να πλησιάσει μέχρι και στον πόντο (26-27) με τη λήξη της 1ης περιόδου. Ακόμα βέβαια δεν είχε περάσει μπροστά στον πίνακα του σκορ.

Βάζοντας ωστόσο άμεσα με την εκκίνηση της 2ης περιόδου στην εξίσωση το PnR μεταξύ των Vildoza και Balcerowski, που ήταν εξαιρετικός στη θέση του με 2 φάουλ ήδη Lessort με 7 πόντους, ο Παναθηναϊκός θα άρχισε να παίρνει μια διαφορά στη Γερμανία, την ίδια στιγμή που διάβαζε μέχρι στιγμής εξαιρετικά και τον Brown χτυπώντας τον στο δυνατό του χέρι και κλείνοντας του το τρίποντο με μαεστρία.

Οι Vildoza με 4/4 τρίποντα και Grant με άλλο ένα μεγάλο μακρινό σουτ από την δεξιά 45 από δημιουργία του Σλούκα (3 ασίστ) θα άρχισαν να βοηθούν τον ΠΑΟ να ξεφεύγει με πιο σημαντικές αποστάσεις, με τους πράσινους να βρίσκονται σε απίθανο βράδυ από την περίμετρο με 8-11 τρίποντα γενικά αλλά και 5-7 μόνο στην 2η περίοδο (42-56 στο 19′). Μια πολύ βιαστική επιλογή του Grant, η αρρυθμία υπέρ των γηπεδούχων στο ανοιχτό γήπεδο και ένα ελεύθερο τρίποντο με την εκπνοή θα έφερναν το ματς στο +13 (47-60) αντί για το +16 για ένα τριφύλλι που ήταν εξαιρετικό σε αυτό το πρώτο μέρος αλλά η… παράλογη ευστοχία του θα ήταν ερωτηματικό εν όψει της συνέχειας (22-28 σουτ, 8-12 τρίποντα, 8-9 βολές, 15 ασίστ για 7 λάθη).

Το… πάρτι καλά θα κρατούσε και μετά την ανάπαυλα. Ο Παναθηναϊκός χτυπώντας συνέχεια μέσω του PnR τους Γερμανούς γεννούσε διαρκώς αρρυθμίες τις οποίες και τιμώρησε μια φορά με τον Grigonis ενώ την ίδια στιγμή τα Iso από Lessort και Σλούκα θα ανέβαζαν την διαφορά ακόμα και στους 16 πόντους (53-69) στο 24′ -με την ALBA να το γυρίζει στη ζώνη μετά από το τάιμ άουτ που κάλεσε άμεσα, που κράτησε τον Παναθηναϊκό στους 3 πόντους σε 3 σερί κατοχές στα επόμενα δύο λεπτά και έριξε την διαφορά στους 12 (60-72) μέχρι και το 26′.

Ακόμα βέβαια και αν ο ΠΑΟ θα έβρισκε κάποια ελεύθερα τρίποντα με Σλούκα και Μήτογλου η γενικότερη επαφή του με τον ρυθμό και το σκοράρισμα μειώθηκε κόντρα στη γερμανική ζώνη, με την ALBA να στέκεται αρκετά τυχερή και στη δική της επίθεση όπου με σειρά μεγάλων καλαθιων θα έριχνε για πρώτη φορά μετά από πολλή ώρα την διαφορά σε μονοψήφια τιμή. Άλλη μια βόμβα του Μήτογλου με την εκπνοή της 3ης περιόδου ωστόσο θα έλυνε τα χέρια για την ομάδα του Ergin Ataman σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.

5 πόντοι από τον Brown αλλά και ένα μεγάλο τρίποντο του Thomas έφεραν το ματς στους 6 (78-84) στο 33′ από το… πουθενά, με το τριφύλλι να διαβάζει τις φάσεις στη ζώνη των Γερμανών αλλά να είναι αρκετά άστοχος σε ελεύθερα τρίποντα. Άμεση απάντηση ωστόσο με την είσοδο του Σλούκα, ο οποίος με την ηγετική του παρουσία άνοιξε χώρους, με τον Grigonis λίγο αργότερα να ολοκληρώνει ένα μεγάλο σερί της τάξης του 2-7 για τον ΠΑΟ με ένα τεράστιο τρίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ του αρχηγού του -σε ένα σημείο όπου η ALBA έδειχνε να κουράζεται με μέτριες επιλογές στα της επίθεσης. Τελικά μέχρι τέλους δεν θα άλλαζε κάτι, με τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει στο 3-4 πια.

Τα Δεκάλεπτα: 26-27, 47-60, 70-82, 85-99

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.