Η Villeurbanne κρατούσε τη νίκη για 39 λεπτά και 57,6 δευτερόλεπτα στα χέρια της στο Βερολίνο. Και στο τέλος απλά την έχασε. Ή αν προτιμάτε, την έκλεψε η ALBA, η οποία προηγήθηκε μία και μοναδική φορά σε ολόκληρο το παιχνίδι. Κι όμως, αυτή η φορά ήταν που μετρούσε, καθώς το τρίποντο του Peyton Siva 2,4” πριν από τη λήξη της χάρισε μία απρόσμενη νίκη με 76-75.

Αυτό ήταν το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Siva έπειτα από πέντε άστοχες προσπάθειες και έκανε όλη τη διαφορά σε ένα ματς που η Villeurbanne έλεγχε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με τον Mustapha Fall (25 πόντοι, 10/12 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ και +42 στο δείκτη αξιολόγησης) να κάνει ό,τι θέλει κάτω από τα δύο καλάθια, η γαλλική ομάδα είχε διαρκώς το προβάδισμα και στο 31′ προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 13 πόντων (50-63). Η ALBA μείωσε όμως μέχρι τον έναν πόντο στα 37” (70-71) και ακολούθησε το γκολ-φάουλ του Freeman, που ανέβασε πάλι τη διαφορά στο +4 (70-74) με 14” να απομένουν.

Στην επόμενη επίθεση όμως οι Γάλλοι άφησαν τελείως ελεύθερο τον Niels Giffey (που είχε 0/2 τρίποντα έως τότε) και το πλήρωσαν. Ο Γερμανός γκαρντ ευστόχησε πίσω από τα 6,75μ. στα 8” και η ALBA έκανε αμέσως φάουλ στον Antoine Diot με 6,8” να απομένουν. Ο Γάλλος γκαρντ έχασε όμως την πρώτη βολή, έβαλε τη δεύτερη και μετά το τάιμ άουτ του Aito Reneses, ο Siva πήρε τη μπάλα, έκανε μία προσποίηση, ξεφορτώθηκε όσο χρειαζόταν τον αντίπαλό του και ευστόχησε. Η ALBA προηγήθηκε για πρώτη φορά στον αγώνα. Και αποδείχθηκε αρκετή, αφού το τρίποντο του Yabusele από τα 10 μέτρα ήταν καλό, πλην όμως άστοχο.

Κάπως έτσι η ALBA έφτασε στη 2η νίκη της σε 7 αγώνες και ξεκόλλησε από το βυθό της κατάταξης, αφήνοντας εκεί τη Villeurbanne. Παράλληλα διατήρησε και τη (μικρή) παράδοση στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην EuroLeague, καθώς και στις τέσσερις επικράτησε ο γηπεδούχος.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 36-43, 50-60, 76-75

Διαβάστε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ