Η απόφαση του Ergin Ataman να πάρει στο… κυνήγι τους διαιτητές μετά τη λήξη της αναμέτρησης της προηγούμενης εβδομάδας με την μεταξύ της Anadolu Efes και της Bayern στο Μόναχο, θα του στοιχήσει την παρουσία του στο ματς της ερχόμενης Πέμπτης (25/3, 19:30) με τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη.

Η EuroLeague ανακοίνωσε σήμερα (22/3) την τιμωρία του Τούρκου προπονητή της Anadolu Efes με αποκλεισμό από έναν αγώνα, συνεπώς ο Ataman δεν θα μπορέσει να κοουτσάρει την τουρκική ομάδα κόντρα στους “πράσινους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague:

«Η EuroLeague Basketball ανακοίνωσε την πειθαρχική ποινή που ακολουθείται για περιστατικά που συνέβησαν σε ένα παιχνίδι της 30ής αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Turkish Airlines EuroLeague. Η κύρωση βασίζεται σε παραβάσεις των κανονισμών της διοργάνωσης, που όλες οι ομάδες γνωρίζουν και υποχρεούνται να εκπληρώσουν.

• Ο κ. Ergin Ataman, επικεφαλής προπονητής της Anadolu Efes, τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό ενός παιχνιδιού για ενέργειες που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς τους διαιτητές που διεξήγαγαν το εκτός έδρας παιχνίδι εναντίον της Bayern σύμφωνα με το άρθρο 27.2.β ) του πειθαρχικού κώδικα της EuroLeague Basketball.

Κατά συνέπεια, ο προπονητής δεν θα μπορεί να είναι παρών στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας ενάντια στον Παναθηναϊκό. Η απόφαση μπορεί να προσβληθεί ενώπιον του δικαστή προσφυγών».