Η μπασκετική Bayern δεν πρόκειται να κερδίσει ποτέ τις καρδιές της (ποδοσφαιροκρατούμενης) Γερμανίας. Εντούτοις, συνεχίζει να κερδίζει φίλους και να αποδεικνύει ότι είναι ικανή να παίξει σοβαρό ρόλο στη φετινή EuroLeague, κάτι που έκανε ακόμα πιο κατανοητό στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής με το “διπλό” στην Τουρκία επί της Anadolu Efes με 71-74, την πρώτη νίκη στην ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων στη διοργάνωση.

Έπειτα από 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με την Efes (όλες με 15 ή περισσότερους πόντους διαφορά μάλιστα), η γερμανική ομάδα απέδρασε από την Πόλη με την 3η σερί νίκη της και 7η σε 9 αγώνες συνολικά, έχοντας κορυφαίους τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, τον Wade Baldwin (15 πόντοι, 11 ασίστ) και τον Jaylen Reynolds (14 πόντοι). Η Bayern έφερε μάλιστα τα πάνω κάτω στο Sinan Erden Sports Hall, σε ένα ματς με πολλά και μεγάλα σκαμπανεβάσματα.

Με 7,5 λεπτά να απομένουν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τη μέγιστη διαφορά στο παιχνίδι (62-52) και ο Andrea Trinchieri κάλεσε τάιμ άουτ. Από εκεί και πέρα η Bayern δέχτηκε μόνο δύο καλάθια και επέτρεψε 9 πόντους στην Efes. Ο Reynolds μόνος του πέτυχε 10 στα τελευταία 7 λεπτά και ήταν μάλιστα αυτός που έβαλε τη γερμανική ομάδα μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά μετά το 25′ με 70-72 στο 39′. Ακολούθησαν 1/2 βολές του (μοιραίου) Larkin στα 17” και κάρφωμα του Reynolds μετά την έξυπνη επαναφορά της Bayern στα 11”. Το τρίποντο του Micic στο φινάλε δεν βρήκε στόχο και οι Γερμανοί πανηγύρισαν έτσι τη μεγαλύτερη φετινή νίκη τους. 

Ο Tibor Pleiss (19 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ της πολύ άστοχης Efes (6/25 τρίποντα), που είχε σε κακό βράδυ τον “δήμιο” του Παναθηναϊκού, τον Vasilje Micic (12 πόντοι, 3/15 σουτ). Ο Shane Larkin (13 πόντοι, 7 ασίστ, 4/13 σουτ), από την πλευρά του, ναι μεν επέστρεψε στη δράση, ωστόσο δεν είχε μεγάλη σχέση με τον παίκτη που έβαλε 49 πόντους με 10 τρίποντα στην περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 37-42, 57-50, 71-74

Διαβάστε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ