Δύο σουτ έβαλε όλα κι όλα στην Κωνσταντινούπολη ο Jaycee Carroll. Ήταν όμως αυτά που οδήγησαν τη Real στη νίκη επί της Anadolu Efes με 73-65, σε ένα παιχνίδι στο οποίο βρισκόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια πίσω στο σκορ και έχασε κατά τη διάρκεια του και δύο παίκτες με τραυματισμούς, τον Gabriel Deck (στη 2η περίοδο) και τον Sergio Llull (στην 3η).

Ο Fabien Causeur κλήθηκε να μπει στα παπούτσια του Llull στο Sinan Erden Sports Hall και το έκανε τέλεια, σημειώνοντας 9 από τους 15 πόντους του στην τελευταία περίοδο, συμπεριλαμβανομένου και του λέι-απ που “έσπασε” την ισοπαλία 1’20’’ πριν από τη λήξη (63-65). Ο Trey Thompkins (15 πόντοι) και ο Nicolas Laprovittola (10 πόντοι, 6 ασίστ) είχαν επίσης διψήφιο αριθμό πόντων από πλευράς Real (12-5). Ωστόσο, ο πρωταγωνιστής του αγώνα έκανε την εμφάνισή του στο τελευταίο λεπτό.

Πρόκειται φυσικά για τον Jaycee Carroll, τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ που είχε 0/3 σουτ μέχρι το 39’, αλλά πέτυχε δύο απανωτά τρίποντα στα τελευταία 55 δευτερόλεπτα και ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη της “βασίλισσας”, την 6η συνεχόμενη και 11η στα τελευταία 12 παιχνίδια στην EuroLeague.

ΠΑΛΙ ΣΤΑ.. ΡΗΧΑ Ο LARKIN

Στην αντίπερα όχθη, ο Vasilje Micic (16 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ήταν ο μόνος που σκόραρε διψήφιο αριθμό πόντων για την Anadolu Efes (8-9), η οποία ηττήθηκε για 4η φορά στα τελευταία 5 παιχνίδια και έχει πλέον 2-6 εντός έδρας! Μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα και το βραβείο MVP κόντρα στη Barcelona, ο Shane Larkin (7 πόντοι, 3/11 σουτ) επέστρεψε τις κακές εμφανίσεις και η τουρκική ομάδα δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε τα προβλήματα της Real, ούτε το δικό της καλό ξεκίνημα στον αγώνα.

Η ομάδα του Ergin Ataman πέτυχε τους πρώτους πέντε πόντους στο ματς, προηγήθηκε με 22-13 στο 11’ και είδε την πλάτη των Μαδριλένων για πρώτη φορά στο 27’40’’, όταν ο Lull έκανε το σκορ 45-47 με τρίποντο. Η Real ξέφυγε ακόμα περισσότερο (45-50) χάρις σε ένα σερί 0-11, αλλά τα διαδοχικά τρίποντα του Beaubois δεν την άφησαν να ξεφύγει. Ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη το ματς ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί. Τα τρία συνεχόμενα καλάθια των Causeur και Carroll, όμως, το άλλαξαν μια και καλή.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 37-31, 51-52, 65-73

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ