Το παιχνίδι

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Real Madrid να “πατάει καλύτερα” στο παρκέ στα πρώτα 3 λεπτά, ωστόσο η Anadolu Efes αντέδρασε. Οι Τούρκοι γρήγορα ανέβασαν “στροφές” και αύξησαν τη διαφορά σε “διψήφια νούμερα” (20-10). Το πρώτο δεκάλεπτο του ματς τελείωσε με ένα δίποντο του Simon να βάζει μπροστά τους γηπεδούχους με 22-13.

Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Shane Larkin, η Efes γρήγορα αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στην πίεση της ομάδας του coach Ataman. Το πρώτο μέρος του αγώνα ολοκληρώθηκε με ένα δίποντο του Beaubois, το οποίο έβαλε μπροστά την ομάδα του με 12 πόντους (44-32).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Anadolu Efes να μπαίνει “ζεστά” στο παρκέ. Οι Τούρκοι “έσφιξαν” την άμυνά τους και με ένα γρήγορο σερί 6-1 ανέβασαν τη διαφορά στους 17 πόντους (50-33). Σύντομα μάλιστα, η ομάδα του Pablo Laso όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει, αλλά “χαλάρωσε” ακόμη περισσότερο στην άμυνά της, με αποτέλεσμα η διαφορά να “εκτοξευτεί” στους 23 πόντους (61-38). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε δυο βολές του Larkin, που ανέβασαν τον “πήχη” του σκορ στο +20 και πάλι (65-45).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, οι Μαδριλένοι δεν κατάφεραν ποτέ να αντιδράσουν και το φινάλε της αναμέτρησης είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Anadolu Efes έφτασε σε μια ακόμη άνετη νίκη, με το τελικό σκορ του αγώνα να διαμορφώνεται στο 91-68. Με αυτή τη νίκη, οι Τούρκοι έκαναν το 2-0 και παράλληλα ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στο Final 4 της Turkish Airlines Euroleague.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Vasilije Micic, ο οποίος “σταμάτησε” στους 23 πόντους, ενώ παράλληλα μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Shane Larkin, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους και 5 ασίστ. Τέλος, πολύ θετικός ήταν και ο Rodrigue Beaubois, ο οποίος σημείωσε 11 πόντους και έδωσε 6 ασίστ. 

Από την άλλη μεριά, για τους Μαδριλένους ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Trey Thompkins, ο οποίος είχε 17 πόντους. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο Rudy Fernandez με τους 11 πόντους που σκόραρε, ενώ ο Usman Garuba πρόσθεσε 9 πόντους και πήρε 6 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 44-32, 65-45, 91-68

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ