Η νέα διοίκηση της Euroleague βάζει ψηλά τον πήχη και η διεξαγωγή του φάιναλ φορ στο ανακατασκευασμένο ιστορικό ποδοσφαιρικό γήπεδο της «Βασίλισσας» θα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη!

Φαντάζεστε φάιναλ φορ της Euroleague μπροστά σε 80 χιλιάδες κόσμο; Μη βιάζεστε να απαντήσετε και φέρτε στο μυαλό σας την προοπτική να διεξαχθεί στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το ιστορικό ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Κι όμως είναι αλήθεια. Αυτή είναι η μεγάλη ιδέα που ετοιμάζει η νέα διοίκηση της Euroleague σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του basketblog. Πρόκειται φυσικά για το ανακατασκευασμένο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2023. Θα ήταν έτοιμο νωρίτερα αλλά η πανδημία ανέβαλε τα εγκαίνια.

Οι εργασίες άρχισαν το 2019 αφού πρώτα εγκρίθηκε ένα δάνειο 520 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι η πέμπτη ανακατασκευή που γίνεται στο γήπεδο μετά το 1953, το 1992, το 1994 και το 2011.

Με τη νέα του μορφή το γήπεδο θα «ψηλώσει» κατά 12 μέτρα, θα αποκτήσει νέο περίβλημα το οποίο και θα αλλάζει χρώματα! Θα υπάρχει επίσης μια συρόμενη οροφή 15 μέτρων η οποία θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Άρα μπορεί να κλείσει ολόκληρη η οροφή κι επομένως, έχουμε μπροστά μας ένα κλειστό. Το οποίο βεβαίως και θα διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να διεξαχθεί εκεί το φάιναλ φορ. Θα είναι μια εξαιρετική ενέργεια από τη νέα διοίκηση της Euroleague που πιστεύει ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια λύση σαφώς πιο ελκυστική από του Κάουνας (που έχει επιστρέψει και διεκδικεί το φάιναλ φορ) που θα προκαλέσει εντύπωση και φυσικά θα αποτελέσει το καλύτερο δείγμα γραφής για την εποχή Μποντιρόγκα- Γκλίκμαν που διαδέχθηκε τον Μπερτομέου.

Μιλάμε φυσικά για την Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας, πολύ πιο εύκολη στο να ταξιδέψει κάποιος συγκριτικά με το Κάουνας, με τεράστια ιστορία (και αθλητική) και φυσικά το «άντρο» ενός από τα μεγαλύτερα (αν όχι το κορυφαίο) brands στον κόσμο.

Και φυσικά θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη όλης αυτής της διαδικασίας που- όπως διαβάσατε- μπορεί να καταλήξει κάπου που θα «τρελάνει κόσμο».