Με το πλεονέκτημα έδρας για τα Playoffs της EuroLeague να διακυβεύεται στο Medolanum Forum του Μιλάνου, η Armani είχε την ευτυχία να βρει απέναντι της μία αδιάφορη ομάδα. Ναι, ακόμα κι αν πρόκειται για την πιο φορμαρισμένη ομάδα της EuroLeague. Αυτό φάνηκε και στο γήπεδο, καθώς η ομάδα του Ettore Messina κυριάρχησε απόλυτα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, πήρε τη νίκη με 98-75 στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής και εξασφάλισε την 4η θέση στην κανονική περίοδο.

Η Armani (21-13) σημείωσε μόλις τη 2η νίκη στους τελευταίους πέντε αγώνες της, ωστόσο ήταν αρκετή για να της εξασφαλίσει αυτό που ήθελε, δηλαδή το πλεονέκτημα έδρας. Η ιταλική ομάδα είχε κορυφαίους τους Shavon Shields (19 πόντοι, 9/11 σουτ), Kevin Punter (18 πόντοι), Zach LeDay (15 πόντοι), Sergio Rodriguez (7 πόντοι, 10 ασίστ), σούταρε με υψηλά ποσοστά (58,7% δίποντα, 50% τρίποντα) και πήρε τα ηνία της αναμέτρησης από πολύ νωρίς.

Συγκεκριμένα, από τα τέλη της πρώτης περιόδου, καθώς η Armani την έκλεισε με προβάδισμα δέκα πόντων (29-19), το διατήρησε σε αυτά τα επίπεδο μέχρι το ημίχρονο και εκτόξευσε τη διαφορά μετά την ανάπαυλα. Η ομάδα του Messina προηγήθηκε ακόμα και με 30 πόντους διαφορά στο 39’ (98-68), δίνοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής και σε δύο παίκτες που επέστρεψαν από σοβαρούς τραυματισμούς, τον Malcolm Delaney και τον Jeremy Evans.

Από τη μεριά της Anadolu Efes (22-12), που είχε ήδη εξασφαλισμένη την 3η θέση στην κατάταξη και έμοιαζε να μην έχει το παραμικρό κίνητρο στο Μιλάνο (ούτε καν να πάρει ρεβάνς για την ήττα στον 1ο γύρο), ξεχώρισε μόνο ο Rodrigue Beaubois (15 πόντοι, 5 ασίστ) στη 2η ήττα των Τούρκων στα τελευταία 13 παιχνίδια.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 49-39, 78-56, 98-75

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ