Η Barcelona είχε ένα εύκολο απόγευμα σήμερα στην Ιταλία κόντρα στην Armani Milano, επικρατώντας με το εμφατικό 72-56 για την 30η “στροφή” της Turkish Airlines Euroleague. Με αυτή τη νίκη το “συγκρότημα” του Sarunas Jasikevicius ανέβηκε στο 22-8, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από την άλλη οι Ιταλοί έπεσαν στο 19-11.

Ο αγώνας 

Η Barcelona ξεκίνησε πιο “ζεστά” στην αναμέτρτηση και κατάφερε στην πρώτη περίοδο να διαμορφώσει ένα “μαξιλαράκι ασφαλείας” στο προβάδισμά της έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Brandon Davies αλλά και τον Pierre Oriola.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο μάλιστα οι Καταλανοί “ανέβασαν στροφές” ανεβάζοντας τη διαφορά σταθερά πάνω από τους 5 πόντους. Με ένα δίποντο του Hanga στα τελευταία δευτερόλεπτα για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το 28-39 για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε παρόμοια εικόνα με τους “Μπλαουγκράνα” να έχουν το “πάνω χέρι” τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Η Armani Milano το μόνο που κατάφερε στην τρίτη περίοδο ήταν να μειώσει στους 7 πόντους (40-47) χάρη σε ένα δίποντο του Shields. Στη συνέχεια, η ομάδα του Saras Jasikevicius αύξησε και πάλι τη διαφορά σε “διψήφια νούμερα” για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (44-55).

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο άνηκε αποκλειστικά στους Ισπανούς, καθώς δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό τους, αυξάνοντας τη διαφορά μέχρι και στους 22 πόντους (46-68) λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Οι Ιταλοί μείωσαν στους 16 πόντους τη διαφορά στο 56-72, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με την Barcelona να πανηγυρίζει ακόμα μια πολύ σημαντική νίκη, παραμένοντας σταθερά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην Turkish Airlines Euroleague.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Nikola Mirotic, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους, προσθέτοντας ακόμη και 5 ριμπάουντ στην στατιστική του. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε σήμερα ο Adam Hanga, ο οποίος σκόραρε 11 πόντους. Τέλος ο Νικ Καλάθης παρά το γεγονός πως δεν σκόραρε κανέναν πόντο σε 26 λεπτά συμμετοχής, μοίρασε 11 ασίστ και κατέβασε 6 ριμπάουντ, με μόλις 1 λάθος.

Από την άλλη πλευρά, για την Armani ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Shavon Shields, ο οποίος πέτυχε 10 πόντους, πήρε 3 ριμπάουντ και έκανε 2 κλεψίματα. Άξιος συμπαραστάτης του σε μια “κακή ημέρα” για τους Ιταλούς ήταν ο Jeremy Evans, που πρόσθεσε 9 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 28-39, 44-55, 56-72

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ