O Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ σοβαρός και λογικός στη Γαλλία και κατάφερε να πετύχει το πρώτο του φετινό διπλό κερδίζοντας την ASVEL με 76-63!

Ο Παναθηναϊκός εκκίνησε τρομερά την αναμέτρηση και όντας τρομερά αποτελεσματικός στα αμυντικά του καθήκοντα (1-6 σουτ η ASVEL) κατόρθωσε να προηγηθεί τόσο με 2-9 στα πρώτα λεπτά με 7 πόντους του Okaro White όσο και με 7-19 στη συνέχεια χάρις σε ένα ηχηρό 0-8 σερί με τον Παπαγιάννη κυρίαρχο.
Μπορεί η Villeurbanne να βρήκε 3 εύκολα καλάθια μέχρι και το φινάλε της περιόδου, αλλά οι «πράσινοι» ήταν κυνικοί στην επίθεση και με 2 συνεχόμενα mid range του Έλληνα center έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 8 (15-23).

Αν και οι Γάλλοι μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο δεκάλεπτο καταφέρνοντας να μειώσουν δύο φορές στους 3 πόντους (20-23 και 24-27), το «τριφύλλι» δεν έχασε τη ψυχραιμία του και με όπλο την αμυντική του παρουσία (1-5 τρίποντα, 4 τάπες και κλεψίματα) έφτασε τόσο στο +13 με απίθανο τρίποντο του Nedovic όσο και στο +16 με νέο τρίποντο του Mαντζούκα, που πήρε χρόνο συμμετοχής στο τέλος του ημιχρόνου από τον Δημήτρη Πρίφτη!

O Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα από τα αποδυτήρια μετά την ανάπαυλα και βρίσκοντας πολλές λύσεις επιθετικά κατόρθωσε να είναι σταθερά στο +10 μέχρι και το 25ο περίπου λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν πάρα πολλές λύσεις χάρις την ενέργειά τους στην άμυνα αλλά και το χέρι του Osetkowski, που με 4/4 τρίποντα αλλά και ένα buzzer beater στο τέλος της τρίτης περιόδου κρατούσε την αρμάδα του στη διεκδίκηση της νίκης -με το «τριφύλλι» να ζορίζεται πολύ στην επίθεση και τον Macon να είναι αρνητικός παράγοντας με 2 σερί άστοχα mid range.

Το μομέντουμ της αναμέτρησης ήταν πλέον ξεκάθαρα υπέρ των Γάλλων, οι οποίοι έμοιαζαν άκρως αποτελεσματικοί στα μετόπισθεν με την ενέργεια και την αθλητικότητά τους -κάτι που δυσκόλεψε εν πολλοίς την ελληνική ομάδα που εκκίνησε με 0-5 σουτ και 0 πόντους στα πρώτα 3 λεπτά, διάστημα κατά το οποίο είδε και τον Nedovic να αποχωρεί με μυικό τραυματισμό.
Στη συνέχεια όμως, ο Παναθηναϊκός με την πεντάδα Jovic, Macon, Sant Roos, White και Παπαγιάννη να δίνει… ρέστα βρήκε ουσία σε άμυνα και επίθεση και τρέχοντας ένα ηχηρό 2-10 σερί με μυαλωμένες επιλογές να βρεθεί στο +9 (59-68) στο 34ο λεπτό με γκολ φάουλ του ασταμάτητου (και) σήμερα White.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, με κάρφωμα του ίδιου ο ΠΑΟ βρέθηκε και στο +10, με τον Macon να καθαρίζει το ματς με δύσκολο mid range 1.5 περίπου λεπτό πριν τη λήξη!

 

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 32-46, 53-59, 63-76

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.