Ο Ergin Ataman ήταν ο φιλοξενούμενος του Joe Arlauckas στο νέο επιεισόδιο του «The Crossover». Ο προπονητής της Efes μίλησε για το πάθος που έχει για το μπάσκετ. Ο Ataman έδειξε ότι το μπάσκετ είναι πάνω από χρήματα και πάνω απ’ όλα και το ξεκαθάρισε αυτό με τον τρόπο του: «Το μπάσκετ δεν είναι τα λεφτά που βγάζεις, είναι η ζωή που σου αρέσει. Είναι κάτι περισσότερο από μία δουλειά, είναι διαφορετικό κι ασχολούμαι με το μπάσκετ στο 100%».

Για το γεγονός ότι το τουρκικό μπάσκετ δεν… εξάγει και πολλούς προπονητές στο εξωτερικό τόνισε: «Οι Τούρκοι προπονητές δεν είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν κάποιο σημαντικό ευρωπαϊκό τίτλο και αν δεν το πετύχεις αυτό τότε ποτέ δε θα βρεις ομάδα στο εξωτερικό».

Για τη επιστροφή του στην Efes ανέφερε: «Όταν επέστρεψα στην Efes τη σεζόν 2017-18 ήταν πολύ δύσκολα. Επρεπε να δεχτώ την πρόταση ώστε να κάνω μία επανεκκίνηση στην καριέρα μου.  Ένα μήνα μετά που ανέλαβα κερδίζαμε το Κύπελλο Τουρκίας κάτι το οποίος κανείς δεν περίμενε».

Ο Ataman σχολίασε και το γεγονός ότι βάζει πάντα πολύ ψηλά τον στόχο και πέρσι είχε πει ότι η Efes θα έπαιρνε το τρόπαιο. «Αυτή είναι η φιλοσοφία μου στη ζωή όχι μόνο στο μπάσκετ. Μερικές φορές μου δημιουργεί προβλήματα, αλλά δεν μπορώ να την αλλάξω, Αυτός είναι ο Ataman».

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ATAMAN ΣΤΟ «THE CROSSOVER»