Ο Ergin Ataman δικαιώθηκε για τις προβλέψεις του πριν το Final 4, καθώς είχε πει με κάθε δυνατό τρόπο ότι η ομάδα του θα κατακτήσει την Euroleague. Τα επινίκια μπορεί να μην έχουν τελειώσει για τον 56χρονο τεχνικό, αλλά για ακόμη μία φορά αποθέωσε τους φίλους του Ολυμπιακού για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν. Άλλωστε ο Τούρκος κόουτς τόνισε ότι χωρίς αυτούς το γήπεδο θα ήταν άδειο, ενώ δεν ξέχασε να αναφέρει το γεγονός ότι Έλληνες και Τούρκοι είναι γείτονες και φίλοι. Τέλος αναφορικά με το back2back δήλωσε ότι στην αρχή δεν πήγαιναν τόσο καλά τα πράγματα, όμως στο δεύτερο μέρος της σεζόν η ομάδα του βελτιώθηκε και τα κατάφερε.

Αναλυτικά:

«Ένα ευχαριστώ στους φίλους του Ολυμπιακού. Ξέρω πως πριν δύο μέρες στενοχωρήθηκαν, όμως έκαναν με την παρουσία τους τη διοργάνωση φανταστική. Αν οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν ήταν εδώ, θα παίζαμε σε άδειο γήπεδο. Εκείνη έκαναν την ατμόσφαιρα καταπληκτική»
«Στο ξενοδοχείο όλοι οι Έλληνες έρχονταν και βγάζαμε φωτογραφίες. Οι Έλληνες και Τούρκοι είμαστε γείτονες, είμαστε φίλοι».
Τέλος, αναφέρθηκε στην πίστη που είχε για το back-to-back. «Όλοι έλεγαν ότι είναι αδύνατο. Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει κάτι τέτοιο μια ομάδα. Στην αρχή της σεζόν το καταλάβαινα κι εγώ πως κάτι δεν πήγαινε καλά, κάτι δεν λειτουργούσε όπως πριν. Στο δεύτερο μέρος της σεζόν όμως, που είναι και το πιο σημαντικό, βελτιωθήκαμε, παίξαμε με πάθος, ανακτήσαμε την αυτοπεποίθησή μας και έτσι έκανα την πρόβλεψη πως θα πάρουμε ξανά τον τίτλο»