Στο δεύτερο ημιτελικό για το Final 4 της Euroleague στο Σινάν Ερντέν αγωνιζόντουσαν η οικοδέσποινα Φενέρμπαχτσέ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περίπου 8.000 Τούρκοι είδαν την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (με δυο γείτονες στο ρόστερ τους, καθώς οι υπόλοιποι είναι ξένοι) να… καταπίνει από την αρχή τη “βασίλισσα” οι οποία προσπαθούσε, αλλά έδειχνε “λίγη” γι’ αυτή την αναμέτρηση. Τελικό σκορ 84-75 και τελικός Φενέρ – Ολυμπιακός την Κυριακή το βράδυ…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Φενέρ να έχει απίστευτη ώθηση από τους οπαδούς της, καθώς οι ιαχές και τα σφυρίγματα ξύπνησαν ακόμα και τον… Ατατούρκ! Σε ένα κατακίτρινο κλειστό οι παίκτες του Λάσο έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν στο παθος και την όρεξη των παικτών του Ζοτς για πρόκριση στον τελικό. Οαση στην αποστολή της “βασίλισσας” ήταν ο Σέρχιο Γιούλ, καθώς μόνο αυτός έδειχνε να μην τρομάζει από τον αντίπαλο. Με 18-13 έκλεισε το 1ο δεκάλεπτο με τον Γιουλ να έχει πετύχει τους 11 από τους 13. Από την αντίπερα όχθη οι πρωταθλητές Τουρκίας είχαν Βέσελι, Κάλινιτς και Ντίξον σε καλή βραδιά, οι οποίοι σκόραραν συνέχεια.

Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε ονειρεμένα για την παρέα του Σλούκα, καθώς κατάφεραν να εκτοξεύσουν τη διαφορά σε νταμπλ σκορ 26-13! Παρόλα αυτά η Ρεάλ, η οποία έχει ίσως το καλύτερο ρόστερ στη φετινή Euroleague κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχίδι πετυχαίνοντας ένα σερί 11-0. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Γιούλ, ο οποίος συνέχισε να “ματώνει” το καλάθι της Φενέρ. Μόλις η Ισπανοί πλησίασαν σε απόσταση βολής και ο Ζοτς άρχισε να αλλάζει χρώμα, η Φενέρ ξέφυγε πάλι 1.30′ πριν το φινάλε του ημιχρόνου με 37-29 και 42-32 στα 37” πριν πάνε στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες. Τελικό σκορ για το 1ο μέρος 44-34, με κορυφαίους για την Φενέρ τους Μπογκντάνοβιτς και Βέσελι, οι οποίοι πέτυχαν από 10π., έκαστος. Αξιοσημείωτο για το 1ο μέρος ήταν ότι η Ρεάλ είχε 7 παίκτες άποντους (μόνο ο Ρέγιες δεν είχε χρησιμοποιηθεί) και μέσα σ’ αυτούς ήταν οι Ματσιούλις, Φερνάντεζ, Ντότσιτς, Χάντερ, Ντρέιπερ και Τέιλορ.

Στο… ρελαντί!

Το β’ μέρος άρχισε όπως τελείωσε το α’, δηλαδή η Φενέρ να βάζει και η Ρεάλ να προσπαθεί να βάλει… Οι Τούρκοι με Ούντο και Σλούκα να προσθέτουν κι αυτοί καλάθια εις βάρος της Ρεάλ έδειξαν ότι η βραδιά, τους ανήκει. Από την άλλη ο Λάσο φαινόταν να έχει ξεμείνει από λύσεις και όταν τα βαριά σου “όπλα” όπως Ρούντι, Ματσιούλις, Ντότσιτς είναι άποντοι, πόσες ελπίδες να έχεις να νικήσεις ομάδα του Ομπράντοβιτς. Ο Γιούλ πάλευε μόνος του αλλά “ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη”. Ετσι κύλησε και το 3ο μέρος με σκορ 19-16 και συνολικά 63-50…

Στην 4η περίοδο η Ρεάλ έπρεπε να δείξει ότι υπάρχει, ότι είναι στην Πόλη, αυτό αποφάσισε εκτός από τον Γιουλ να το δείξει και ο Κάρολ, ο οποίος μέχρι το 35′ είχε 16π. με 4/5 τρίποντα. Παρόλα αυτά η διαφορά άγγιξε τη μέγιστη τιμή της 68-52 στο 32′. Εκεί, όμως, η Ρεάλ έδειξε να προσπαθεί να επανέλθει και το έκανε μέχρι ένα σημείο, όταν και πλησίασε στο 70-62 περίπου 4′ πριν το τέλος της αναμέτρησεις. Κάπου εκεί αφυπνίστηκε ο “μελιτζανή” Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ταυτόχρονα οι παίκτες του, οι οποίοι επέβαλαν και πάλι το ρυθμό τους φέρνοντας το σκορ στο 77-64, περίπου 3′ πριν το τέλος. Το τελικό 84-75 χάρισε τη νίκη στους Τούρκους και ταυτόχρονα τη 2η συμμετοχή τους σε τελικό Euroleague.

 

Κορυφαίος για τους νικητές της Φενέρ ο Εκπε Ούντο με 18π. (8/12διπ., 2/2βολ., 11ριμ., 8ασ., 2τ.), ενώ για τους ηττημένους της Ρεάλ Μ. ο Σέρχιο Γιούλ “πάλευε” μόνος το στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, καθώς πέτυχε 28π. (2/7τριπ., 6/8διπ., 10/13βολ., 8 ασ.).

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 23-21, 19-16, 21-25.

Φενέρμπαχτσέ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 18, Μπογκντάνοβιτς 14(2), Σλούκας 9, Νάναλι 2, Ντίξον 9(2), Μαχμούτογλου, Αντιτς, Μπένετ, Βέσελι 12, Κάλινιτς 12(2), Νταβερίογλου, Ντατόμε 8(1).

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ράντολφ 7(1), Ντρέιπερ, Φερνάντεζ, Χάντερ 6, Τέιλορ 3(1), Ντόντσιτς, Ματσιούλις, Ρέγιες, Αγιόν 2, Κάρολ 21(5), Γιουλ 28(2).

 

Δείτε αναλυτικά το φιλμ του αγώνα.