Μετά την απομάκρυνση του Svetislav Pesic από τον πάγκο των Καταλανών, το μεγάλο φαβορί για να καλύψει το κενό του ήταν ο Sarunas Jasikevicius

Ο Λιθουανός μετά τη θητεία των έξι χρόνων που διένυσε στη Zalgiris Kaunas, είτε ως βοηθός, είτε ως head coach, είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα και να βρεθεί στην ομάδα, που είχε διακριθεί κιόλας σαν παίκτης. Οι προτάσεις για τον “Saras” ήταν αρκετές και αρκετά ελκυστικές. Το γεγονός πως απομακρύνθηκε από το “τιμόνι” της Fenerbahce ο Zeljko Obradovic, αποτελούσε “ευκαιρία” για τον Jasikevicius να αναλάβει εκείνος, ωστόσο η καρδιά του άνηκε απ’ ό,τι φάνηκε στη Βαρκελώνη.  

Η Barcelona μετά και την ήττα της στον τελικό του Ισπανικού πρωταθλήματος από την Baskonia, έψαχνε άμεσα μία  Jasαλλαγή. Για αυτό το λόγο, ο Λιθουανός τεχνικός αποτελούσε και “διακαή πόθο” των Ισπανών, καθώς το προπονητικό του έργο τα τελευταία χρόνια είναι αξιοθαύμαστο. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και ο Sarunas Jasikevicius επιστρέφει στην Καταλονία για λογαριασμό της Barcelona ως head coach σε μία πολύ σημαντική χρονιά όπως είναι η επόμενη για τους “Μπλαουγκράνα”.

Ο Ισπανικός σύλλογος ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της συνεργασίας του με τον Λιθουανό και πλέον όλοι αναμένουμε να δούμε τις αλλαγές που θα φέρει η έλευσή του σε μία ομάδα με τόσους πολλούς αστέρες μαζί.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της Barcelona: