Από τη στιγμή που κατέκτησε την τελευταία της Ευρωλίγκα την άνοιξη του 2010 στο Παρίσι, κερδίζοντας στον τελικό τον Ολυμπιακό με σχετική άνεση, η Barcelona φαίνεται πως έχει ξοδέψει ένα… σκασμό λεφτά προκειμένου να επιστρέψει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης χωρίς όμως το παραμικρό αποτέλεσμα.

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής Mundo Deportivo, η γενική αρχή των Καταλανών φαίνεται πως εδώ και 13 χρόνια έχει ξοδέψει περισσότερα από 300 εκ. ευρώ μονάχα σε μισθούς παικτών φέρνοντας στην Βαρκελώνη πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς.

Ουσιαστικά όμως, αν και δαπάνησε σχεδόν 335 εκ. ευρώ κατά το εν λόγω διάστημα, αν και έχτισε ευρωπαϊκές dream team με παίκτες και προπονητές ειδικά κατά την εποχή του Saras Jasikevicius, η Barca δεν κατόρθωσε ποτέ να φέρει πίσω στη βάση της ακόμα ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο…

Και επειδή όλα είναι… ρόδα και γυρίζουν σε αυτήν τη μπασκετική και όχι μόνο ζωή, εδώ και μερικές ημέρες η γενική αρχή των Ισπανών φαίνεται πως είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές στα οικονομικά της σχέδια και πλάνα περικόπτοντας πολλά εκατομμύρια από τον συνολικό της προϋπολογισμό και χάνοντας τους περισσότερους υψηλόμισθους άσους της.

Tags:
Barcelona