H Barcelona βρήκε τον εαυτό της στο 2ο ημίχρονο και έχοντας σε τρομερή μέρα τους Laprovittola και Mirotic προκρίθηκε στο Final-4 της Euroleague, αφού επιβλήθηκε με 81-72 της Bayern του… συγκινητικού απόψε Jaramaz και του εξαιρετικού Hunter.

 

Όπως αναμενόταν, το παιχνίδι δε θα ήταν εύκολο για καμία απ’ τις δύο ομάδες και αυτό φάνηκε απ’ την αρχή. Τι κι αν η Barcelona προηγήθηκε με 9-4 στο πρώτο τετράλεπτο και τουλάχιστον αμυντικά έδειχνε «γερή»; Η Bayern απάντησε με σερί 11-0 και βρέθηκε στο +6 σε διάστημα 3 λεπτών (9-15), με τον Hunter, μάλιστα, να πετυχαίνει τον 15ο πόντο των φιλοξενούμενων με ένα τρομερό alley-oop κάρφωμα! Οι Ισπανοί προσπάθησαν να ξαναπεράσουν μπροστά, μείωσαν με 16-17 με τρίποντο απ’ τον Jokubaitis και καλάθι απ’ τον Mirotic, αλλά η 1η περίοδος βρήκε προηγούμενους τους Γερμανούς με 19-18.

H ομάδα του Sarunas Jasikevicius επανάκτησε το προβάδισμά της στο 14′ με τρίποντο του Laprovittola (24-23), αλλά και πάλι η Bayern ήταν εκεί. Οι Γερμανοί πέρασαν αμέσως μπροστά, διατηρούσαν το προβάδισμα με την ισπανική ομάδα να το ισοφαρίζει 3 διαδοχικές φορές και στο τελευταίο 1.30′ κατάφεραν με 2 σερί τρίποντα από Weiler-Babb και Jaramaz να πάνε στ’ αποδυτήρια με υπέρ τους διαφορά 6 πόντων (31-37). 

Η διακοπή του ημιχρόνου έκανε πολύ καλό στη Barcelona απ’ ό,τι φάνηκε, αφού η 3η περίοδος ήταν ουσιαστικά παράσταση για ένα ρόλο (29-15 επί μέρους). Οι γηπεδούχοι, παίζοντας «ασφυκτική» άμυνα στο πρώτο τρίλεπτο, έβρισκαν ρυθμό και στην επίθεση και με αυτόν τον τρόπο προσπέρασαν από νωρίς με σερί 7-0 (38-37). Οι δύο… «απαντήσεις» του Jaramaz που έδωσαν εις διπλούν το προβάδισμα ξανά στους φιλοξενούμενους, δεν ήταν κάτι που επηρέασε τους «Blaugrana», αφού μέσα στο επόμενο τρίλεπτο πήραν διψήφια διαφορά (58-48). Τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου, καθώς το μόνο που κατάφερε η Bayern ήταν να μειώσει στους 8 (60-52). Ωστόσο όμως φαινόταν ότι «το νερό είχε μπει στο αυλάκι» πλέον για τη Barcelona.

Στην 4η περίοδο και δη στο τελευταίο πεντάλεπτο η Bayern ήταν αναγκασμένη να τα παίξει όλα για όλα. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να ξεφύγουν με 13 (70-57), ωστόσο η γερμανική ομάδα αντέδρασε και μείωσε ξανά σε μονοψήφιο αριθμό (70-62) με τρίποντο του… Hunter! Η ομάδα του Andrea Trinchieri ήταν αποφασισμένη να αφήσει και την… «ψυχή» της στο παρκέ του «Palau Blaugrana». Η αποφασιστικότητα αυτή βοήθησε τους Γερμανούς να μειώσουν ακόμη και στους 7 (72-65), αλλά η αμυντική τους λειτουργία στο τελευταίο τρίλεπτο δεν «αποτύπωνε» αυτήν τη θέληση. Τελικά, το… ντεπόζιτο των «Βαβαρών» άδειασε στα τελευταία λεπτά και ένα καλάθι του απίθανου Laprovittola, που έκανε το σκορ 78-67 στα τελευταία 1:23′, «σκότωσε» τα «όνειρα» των φιλοξενούμενων οριστικά. Κάπως έτσι, το τελικό 81-72 δίνει στους «Blaugrana» μία τρομερά δυσκολότερη -απ’ όσο αναμενόταν- πρόκριση στο Final-4 του Βελιγραδίου, δίνοντάς τους ένα καλό μάθημα σχετικά με το πώς πρέπει να προσεγγίζουν τους αγώνες, ενώ από την άλλη η Bayern μένει για 2η διαδοχική χρονιά με την… πικρία του… παραλίγο Final-4 (πέρυσι αποκλείστηκε απ’ την Armani ξανά στο Game 5).

 

Διαιτητές: Ryzhyk, Latisevs, Difallah.

Δεκάλεπτα: 18-19, 31-37, 60-52, 81-72.

 

BARCELONA (Jasikevicius): Davies 8, Exum 2, Sanli , Martinez, Smits 2, Hayes, Laprovittola 26 (5), Abrines 8, Kuric, Jokubaitis 5, Mirotic 20, Καλάθης 10.

BAYERN (Trinchieri): Weiler-Babb 10, Thomas 6, Hunter 18, Jaramaz 17, Lucic 6 (10 ριμπάουντ), George, Obst 5, Dedovic, Rubit 2, Sisko 8, Schilling, Radosevic.

 

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία του αγώνα ΕΔΩ.