Η Maccabi ήταν χάρμα ιδέσθαι απόψε, «καθάρισε» τη Barcelona στην Ισπανία (104-80) και παρέμεινε «ζωντανή» στο «κυνήγι» της 5ης θέσης!

 

Το παιχνίδι είχε μια άγρια ομορφιά στο ξεκίνημά του, αφού κυριαρχούσε το λεγόμενο «Run ‘n gun» και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με 5/6 τρίποντα συνολικά, ενώ στη λήξη του δεκαλέπτου μέτρησαν 9/12 (5/6 η Maccabi)! H 1η περίοδος βρήκε τους Ισραηλινούς μπροστά με 4 πόντους (23-27), «εξαργυρώνοντας» την εξαιρετική ευστοχία τους απ’ την περιφέρεια.

Η 2η περίοδος συνεχίστηκε στο ίδιο ρυθμό με την 1η. H ομάδα του Avi Even έφτασε την απόστασή της απ’ τους Ισπανούς μέχρι και τους 11 (31-42), πριν όμως έρθει μια μικρή… αντεπίθεση απ’ τους γηπεδούχους και μειώσουν στους 4 (41-45), με τον Καλάθη σε ρόλο… «μαέστρου» (7 ασίστ ήδη)! Το ημίχρονο όμως «έκλεισε» με έναν εντυπωσιακό τρόπο. Ο Evans πήρε 3 βολές στα 11″, ευστόχησε και στις 3 (46-54), με τη Barcelona να κάνει λάθος στην τελευταία της επίθεση, τον Wilbekin να «κλέβει» και να βάζει buzzer beater τρίποντο σχεδόν από το logo, κάτι που δείχνει στο έπακρον την ευστοχία που είχαν οι ισραηλινοί από πίσω από τα 6μ75 σε αυτό το 1ο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ήδη 3 παίκτες διψήφιους στην ανάπαυλα (Wilbekin 11 και Evans, Nunnally 10).

 

Στο 2ο ημίχρονο, οι Ισπανοί μπήκαν με μεγαλύτερη προσοχή στα αμυντικά τους καθήκοντα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πλησιάσουν 3 φορές μέχρι και τους 5 πόντους στο πρώτο 5λεπτο. Σε αυτό το διάστημα έπαιξε μεγάλο ρόλο ο 17χρονος ψηλός τους, Nnaji, ο οποίος σκόραρε 6 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ και έκανε 3 τάπες! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι έφτασαν 5 φορές τη διαφορά στους 5, αλλά η Maccabi πάντα είχε απάντηση, με κορυφαία το τρίποντο στη λήξη της 2ης περιόδου από τον Khyri Thomas (68-76).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Τελ Αβίβ φάνηκε πιο ψύχραιμη και ήρεμη όσον αφορά τις επιθετικές της επιλογές. Η Barcelona προσπαθούσε απεγνωσμένα να γυρίσει γρήγορα το ματς, παίρνοντας λανθασμένες επιλογές στην επίθεση και δύσκολα σουτ, κάτι που βοήθησε τη Maccabi να ξεφύγει με 18 πόντους (78-96)! Αυτό το διάστημα ήταν κομβικό για τους Ισπανούς, οι οποίοι στα τελευταία 3′ δεν έβγαλαν την παραμικρή αντίδραση και «παραδόθηκαν» στους Ισραηλινούς, με τη διαφορά να φτάνει στα όρια της «συντριβής» (80-104). Μ’ αυτόν τον τρόπο, το «ερωτηματικό» σχετικά με τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στα play-offs παραμένει «καυτό» και είναι πολύ πιθανό να το μάθουμε τελικά αύριο, όπου η Efes Anadolu παίζει στη Σερβία με τον Ερυθρό Αστέρα και αν κερδίσει παίρνει και μαθηματικά την 5η θέση και στέλνει τη Maccabi στον Ολυμπιακό

 

Διαιτητές: Lamonica, Ryzhyk, Jovcic.

Δεκάλεπτα: 23-27, 46-57, 68-76, 80-104.

 

Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία του αγώνα ΕΔΩ.