Παρά το γεγονός πως βρισκόταν συνεχώς πίσω στο σκορ ακόμα και με διψήφιες αποστάσεις, η Real Madrid κατάφερε να σοκάρει την Barcelona με μια τρομερή ανατροπή και επικρατώντας με 86-83 να κλείσει ραντεβού με τον 7ο τελικό σε συνθήκες Final Four της ιστορίας της!

Ο MVP

Οι Μαδριλένοι, για άλλη μια φορά τη φετινή σεζόν, είχαν το γαλλικό κλειδί, με τους Yabusele και Causer να βρίσκονται σε τρομερό βράδυ και να ροκανίζουν τους Καταλανούς με 36 κοινούς πόντους (7-13 δίποντα, 5-8 τρίποντα, 7-9 βολές) και 9 ριμπάουντ.

Ωστόσο, η τρομερή τους ενέργεια σε άμυνα και επίθεση αλλά και τα μεγάλα τους σουτ είναι πολύ πιο σημαντικά από κάθε στατιστική υπηρεσία, με τους δύο Γάλλους να εκπέμπουν το σύνθημα της ανατροπής μαζί με τον αγέραστο Llull!

Ο Ισπανός πήρε… φωτιά στο 2ο ημίχρονο και πετυχαίνοντας 13 πόντους σε αυτό το διάστημα οδήγησε τη «Βασίλισσα» σε μια επική πρόκριση!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μα φυσικά στο μεγάλο κρεσέντο της Real στα τέλη της 3ης περιόδου.

Έπειτα από ένα PnP Καλάθη-Mirotic που κατέληξε σε ένα τρίποντο του Ισπανού, η αρμάδα του Laso έτρεξε ένα τεράστιο σερί της τάξης του 2-17 μέχρι και το φινάλε του δεκαλέπτου και με ένα καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο του Causer μετέτρεψαν το -11 (54-43) σε +5 (56-60)!

Στην 4η περίοδο, αν και δεν ήλεγχε σε κανένα σημείο την κατάσταση, η Barca βρήκε δύο μεγάλα τρίποντα με τον Laprovittola και επέστρεψαν για τα καλά μειώνοντας στο καλάθι μετά από ώρα (73-75), ενώ λίγο αργότερα μάλιστα με ένα επιθετικό ριμπάουντ από το πουθενά του Mirotic έπειτα από χαμένες βολές του Davies ύστερα από ένα μάλλον υπερβολικό flopping ισοφάρισε το ματς σε 75-75.
Ωστόσο, ο Causer ήταν και πάλι εκεί και με 5 πόντους σε λίγα δευτερόλεπτα έφερε ξανά τη Real στο +5 (75-80) δύο λεπτά πριν το φινάλε!

Στη συνέχεια, και έπειτα από την τρομερή transition τάπα του Poirier στον επελαύνοντα Laprovitola, ο Deck έσωσε ακόμα μια κατοχή μαζεύοντας από το πουθενά ένα επιθετικό ριμπάουντ, με τον Llull να τον ευχαριστεί για το δώρο του και από κοντά να κάνει το 79-82 22” πριν το τέλος!

Mετά το… Durantικό δίποντο του Abrines που πατούσε γραμμή, ο Hanga αρχικά και στη συνέχεια ο Llull ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών έκαναν το 83-85 για την ομάδα τους. Μάλιστα, ο Ισπανός αστόχησε στη 2η, αλλά ο Yabusele ήταν εκεί για να αρπάξει το ριμπάουντ και να «καθαρίσει» ουσιαστικά το ματς για την Real, που επιστρέφει μετά από μερικά χρόνια σε τελικό της EuroLeague!

 

 

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 45-34, 56-60, 83-86

Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.

 

Δείτε μερικά highlights από το ντέρμπι: