Η Villeurbanne έκανε την μεγάλη “έκπληξη” της αγωνιστικής στην Euroleague, επικρατώντας μέσα στη Βαρκελώνη με 76-69 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι για “γερά νεύρα”. Με αυτήν την ήττα, οι “Μπλαουγκράνα” έπεσαν στο 18-8 με την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της διοργάνωσης να “κινδυνεύει” πλέον, ενώ από την άλλη μεριά, οι Γάλλοι πλέον έχουν ρεκόρ 12-14, παραμένοντας “ζωντανοί στο κυνήγι” της “8αδας”.

Η ομάδα του coach Parker έφτασε στην 6η συνεχόμενη νίκη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, πραγματοποιώντας για άλλο ένα ματς εκπληκτική εμφάνιση τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση, επικρατώντας επί του “μεγαθύριου” της διοργάνωσης, εν ονόματι Barcelona.

Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της σημερινής αναμέτρησης, ωστόσο λίγα λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα, οι Καταλανοί κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στο “καλάθι” 64-66. Κάπου εκεί όμως οι Γάλλοι αντέδρασαν, χωρίς μάλιστα να αφήσουν περιθώριο αντίδρασης στους “Μπλαουγκράνα”.

Πιο συγκεκριμένα, με ένα σερί 6-0 περίπου 2 λεπτά πριν από το τελικό σφύριγμα, η Villeurbanne κατάφερε να “κλειδώσει” το “διπλό”. Ο πρωταγωνιστής σήμερα Norris Cole “σφράγισε” στο τέλος τη νίκη με 2 εύστοχες ελεύθερες βολές, αλλά και μια εξαιρετική άμυνα πάνω στον Νικ Καλάθη, ο οποίος ήταν “μακριά από τον καλό του εαυτό”, καθώς μετά το άστοχο σουτ του στο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ, με τον Cole να το εκμεταλλεύεται και τους Γάλλους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία επικράτηση, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να “ονειρεύονται” μια θέση στην “8αδα” και τα Playoffs της Euroleague. Το τελικό σκορ του παιχνιδιού διαμορφώθηκε στο 76-69.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Norris Cole, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους και 4 ασίστ, έχοντας παράλληλα εξαιρετικά ποσοστά. Επάξια στο πλευρό του στάθηκε ο William Howard που σημείωσε 13 πόντους και πήρε 8 ριμπάουντ, ενώ παράλληλα ίσους πόντους πρόσθεσαν και οι εξίσου θετικοί David Lighty και Moustapha Fall.

Από την άλλη μεριά για την Barcelona ξεχώρισε ο Brandon Davies που είχε 22 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ άξιος συμπαραστάτης του παρουσιάστηκε ο Nikola Mirotic, που “σταμάτησε” στους 29 πόντους και τα 5 ριμπάουντ. Σε “ρηχά νερά” κινήθηκε ο Νικ Καλάθης που μέτρησε 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα:
15-19, 35-34, 54-54, 69-76.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ