Η Baskonia κατάφερε με εξαιρετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο σήμερα κόντρα στην Armani Milano να μετατρέψει το ματς σε “περίπατο” επικρατώντας με 86-69 στο πλαίσιο της 31ης “στροφής” για την Turkish Airlines Euroleague. Έτσι, οι Βάσκοι ανέβηκαν στο 17-14 και παρέμειναν “ζωντανοί” στο “κυνήγι” της 8αδας, ενώ από την άλλη μεριά, οι Ιταλοί υποχώρησαν στο 19-12.

Στην πρώτη περίοδο οι δυο ομάδες ήταν κάπως “νωθρές” χωρίς μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα και με εκνευρισμό στις επιθετικές τους λειτουργίες, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν και αρκετά λάθη. Αν και οι Βάσκοι προηγήθηκαν γρήγορα, οι Ιταλοί απάντησαν και με ένα συνεχόμενο σερί έφτασαν στο 10-16 με ένα δίποντο του Polonara να μειώνει η γηπεδούχος ομάδα στους 6 πόντους (10-16).

Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, καθώς και οι δυο ομάδες “ανέβασαν στροφές” με γρήγορο μπάσκετ και μεγάλη ευστοχία. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο μείωσαν, αλλά προσπέρασαν με ένα τρίποντο του Dragic (19-18). Με ελεύθερη βολή του Giedraitis, η Baskoina πέρασε μπροστά με 33-32 για την ανάπαυλα του πρώτου μέρους.

Το τρίτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε “μονόλογο”, καθώς οι Ισπανοί με εξαιρετική άμυνα, αλλά και σωστή επιθετική λειτουργία “εκτόξευσαν” τη διαφορά υπέρ τους και γρήγορα μάλιστα σε “διψήφια νούμερα”. Μάλιστα το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, καθώς το “συγκρότημα” του coach Messina δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Έτσι λοιπόν, η Baskonia έφτασε σε μια άνετη νίκη, παραμένοντας “ζωντανή” στο “κυνήγι” της πρόκρισης.

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές σήμερα ξεχώρισε ο Pierria Henry, ο οποίος “σταμάτησε” στους 19 πόντους, τα 5 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ. Άξιος συμπαραστάτης του στάθηκε με την εμφάνισή του ο Achille Polonara, ο οποίος έφτασε και στο “double-double” μετρώντας 17 πόντους και 13 ριμπάουντ. Τέλος αρκετά θετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Zoran Dragic, που σημείωσε 15 πόντους, ενώ 14 πόντους και 7 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Rokas Giedraitis.

Από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Κevin Punter, ο οποίος τελείωσε το ματς με 13 πόντους, ενώ στο πλευρό του επάξια στάθηκε και ο Sergio Rodriguez που πρόσθεσε 12 πόντους και 4 ασίστ. Τέλος, με διψήφιο αριθμό πόντων τελείωσαν το ματς και οι Shavon Shields, Luigi Datome και Jeff Brooks, με τον τελευταίο να προσθέτει και 7 ριμπάουντ στον “καμβά” του.

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 33-32, 60-45, 86-69

Δείτε αναλυτικά τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ